İlkokulu birinci ve beşinci sınıflar yeni eğitim dönemine bir hafta önce başladı. Şimdi tüm sınıflar yarın okula 'merhaba'diyecek.
Bu arada velileri de okul ihtiyaçları ile ilgili telaş sarmış durumda. Okul kıyafetlerinin serbest bırakılması velinin cebinden çıkan para miktarını azaltmadı aksine artırdı. Her bir veli çocukları için en az 100 ila 150 lira arasında değişen miktarlar da sadece forma için harcama yapıyor. Bazı veliler ise bu harcamalarını en aza indirmek için gerekli olan 4 parça okul kıyafetini farklı mağazalardan temin ederek 30 ila 60 lira arasında tasarruf sağlıyor.
 
4 PARÇA ÜRÜN İÇİN 100 İLA 150 LİRA

İlkokul, ortaokul ve liseye giden öğrencilerin kıyafetlerinin serbest bırakılmasından sonra her ne kadar veliye sorulsa da, okul ve aile birlikleri kıyafet konusunda son kararı veriyor. İlkokulu ve ortaokula giden çocukları bulunan veli Ahmet Sancaktar, forma uygulamasını daha önceki serbest bırakılan kıyafet uygulamasına göre uygun buluyor. Çocukların okula giderken kıyafet seçiciliği, aileye masraflarını en aza indirdiğini aktaran Sancaktar, forma uygulamasında da velilerin birkaç mağazanın eline bırakılmasından dolayı ayrı bir mağduriyet oluşturduğunu düşünüyor. Sancaktar, forma takımı içinde yer alan 4 parça ürün için 100 ila 150 lira fiyat istendiğini anlatarak, şunları söyledi; "Forma takımında gri yada lacivert pantolon, yine okulun belirlediği renklerde yazlık tişört, kış için belirlenen uzun kollu svit tişört ve polar bulunuyor. Bizde tişört ve poları herhangi bir yerden temin etme şansımız olmadığı için mağazaya gidiyoruz. Uygun fiyatlısını bulmaya çalışıyoruz ancak uygulanan fiyat aynı. En azından 35 liraya satılan pantolonu 15-20 liraya kadar Kapalı Çarşı esnafından alabiliyoruz. En azından iki çocuğum için istenilen kıyafetlerde 30 lira gibi tasarruf oldu." 
 
Çocuğu liseye giden bir veli de istenilen okul kıyafetini belirtilen mağazalardan almadığını hatırlatarak, sadece aldığı ceketten 30 lira, pantolondan 25 lira gibi tasarruf ettiğini anlattı. Aldıkları kıyafetlerin mağazalarda satılan ürünlerle model ve marka olarak aynı olmasının da kendilerini şaşırttığına dikkat çekti. (CHA)

Editör: TE Bilişim