1- KİMLİĞİNİZİ UNUTMAYIN

Seçim günü evden çıkmadan önce kimliğinizi mutlaka yanınıza alın. Oy kullanabilmek için, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmî daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlilik cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birinin sandık kuruluna ibrazı gerekmektedir.

KİMLİK NUMARASI

OLMAYANLAR Nüfus müdürlüğünden ücretsiz imzalı, mühürlü nüfus kayıt örneği alarak oy kullanabilecek. Nüfus daireleri seçim günü de açık olacak.

SEÇMEN KÂĞIDI ULAŞMAYANLAR OY KULLANABİLECEK

Seçmenlerin hangi sandıkta oy kullanacakları muhtarlıklara gönderilen seçmen bilgi kâğıtlarında yer alıyor. Oy kullanacağınız sandığı www.ysk.gov.tr adresinden de kontrol edebilirsiniz.

3-Kimliğiniz kontrol edilecek

Oy vermek için sandığa gittiğinizde kimliğiniz sandık kurulu görevlisi tarafından kontrol edilerek seçmen listesinde kayıtlı olup olmadığınıza bakılacak.

3- mührü taşırmadan basın

Kimliğiniz kontrol edildikten sonra oy pusulası, zarf ve mührü alarak kabine geçin. Mührü ilgili dairenin içine taşırmadan basarak oyunuzu kullanın.

4- Pusulayı dışa katlayın

Mürekkebin kuruması için 15-20 saniye bekledikten sonra pusulayı yazılar dışa gelecek şekilde katlayarak zarfın içine koyun ve zarfı kapatın.

5-Sandığa atın

Oy pusulasını koyduğunuz zarfı sandığa atın.

6- İmzanızı atmayı unutmayın

Zarfı sandığa atıp oyunuzu kullandıktan sonra sandık seçmen listesindeki isminizin karşısına imzanızı atın.

DİKKAT OYUNUZ GEÇERSİZ SAYILABİLİR!

Mühür daireye oturmalı

Mühür kurumadan pusula katlanmamalı

Pusulanın üzerinde çizik olmamalı

Editör: TE Bilişim