CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler arefesinde ABD çıkarması yapması Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in diline düştü. 

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de seçim çalışması yapmak yerine ABD'ye gitmesini ironik bir yazıyla kaleme alan Özdil, CHP'lilerle kafa buldu. 

İşte Özdil'in Kılıçdaroğlu ile dalga geçtiği yazıdan bölümler;

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “bundan böyle ABD’de daha güçlü bir CHP olacak” dedi... CHP’nin Washington’dan sonra, New York, Florida, California ve Teksas’ta temsilcilik açacağı duyuruldu.

* PENSİLVANYA ONURSAL BAŞKANI...

Pensilvanya’da son üç seçimdir AKP çıkıyordu, ancak, Pensilvanya onursal başkanı hocaefendinin tufaya getirildiği ve bu defa aday gösterilmeyeceği ortaya çıktı, çarşı karıştı. Pensilvanya merkez ilçelerinden Filedelfiya’nın CHP’ye, Pitsburk’un MHP’ye kayması bekleniyor.

AKP’nin Sakramento’da Hidayet Türkoğlu’nu aday göstermesi üzerine, CHP’nin Ditroit için Mehmet Okur’la, Hüstın için Ömer Aşık’la temasa geçtiği konuşuluyor. Beşiktaşlı Devlet Bahçeli’nin Niv Cörsi için Deron Williams’a teklif götürdüğü söyleniyor. Şanlıurfa’dan aday gösterilmeyen Fakıbaba’nın ise, inadına Luyiziyana’dan bağımsız aday olacağı öne sürülüyor.

(...) MIŞIGIN'DA BULGUR-MAKARNA DAĞITIMI

Yalaka medya, Ancelina Coli’yle Robırt de Niro’nun Los Encılıs adayı olmak için AKP’ye yalvardığını yazdı. Şişli belediyesinin resmi internet sitesinde yayınlanan ve Mustafa Sarıgül’le Obama’yı beyzbol oynarken gösteren fotoğraf, montaj çıktı. Kuzey Karolayna’da avanta kömür dağıtımı, Mişıgın’da bulgur-makarna dağıtımı, Kentaki’de firayt çikın dağıtımı devam ediyor.

*

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki temaslarını bitirince, Hamburg, Barselona ve Birmingham adaylarını açıklamak üzere, Avrupa’ya geçmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim