Alkışlarla karşılanan karar Özgecan’ın anne babasının evlilik yıl dönümünde verildi.

 

Özgecan’ın katillerine ağırlaştırılmış müebbet

Hunharca öldürülen üniversiteli Özgecan’ın katillerine hiçbir indirim uygulanmadı. Özgecan Aslan’ın anne ve babasının evlilik yıldönümüne denk gelen karar, salondaki avukatlar tarafından alkışlandı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversiteli Özgecan Aslan’ın (20), 11 Şubat 2015’te öldürülüp yakılmasıyla ilgili görülen davada tutuklu 3 sanık hiçbir indirim yapılmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, karar, Özgecan Aslan’ın anne ve babasının evlilik yıl dönümünde verildi. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, sanıkların ve Özgecan Aslan ailesinin avukatlarının yanı sıra, Türkiye genelinden baro başkanları ve avukatlar da hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Dilan, mütalaasında sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken, herhangi bir cezai indirim uygulanmamasını talep etti. Özgecan Aslan ailesinin avukatı Sevim Küçük, her 3 sanığın da öldürme konusunda birlikte karar aldığını ve cinsel saldırı konusunda kuvvetli deliller olduğunu savunarak, sanıklara cezai indirim uygulanmamasını istedi. Sanıklardan Fatih Gökçe ise ek savunmasında sapık olmadığını belirterek, suçlamaları kabul etmedi. Özgecan Aslan’ı öldürmediğini iddia eden Gökçe, “Araçta Özgecan’dan ses duymadım. Bindiğimde Suphi’nin eli, yüzü kan içindeydi. Eğer Özgecan yaşıyor olsaydı, ölmesine izin vermezdim” dedi.

“Suçlu ilan edildik”

Ahmet Suphi Altındöken ise “Jandarmalar bile bizim her yerde suçlu ilan edildiğimizi söyledi. Cinsel saldırıda bulunmadım” dedi. Baba Altındöken olayla ilgisinin olmadığını iddia etti.  Baba Altındöken’in avukatı cezai indirim uygulanmamasının istenmesini kabul etmediklerini söyledi ve müvekkilinin beraatini talep etti. Gökçe’nin avukatı da suçun müvekkiline yıkılmak istendiğini savunarak, Gökçe için öne sürülen cinsel saldırı ve öldürme suçlarının doğru olmadığını savundu ve müvekkilinin beraatini istedi. Hakim Ercan Kumhak başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken için “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 27 yıl hapis cezası verdi. Heyet, Fatih Gökçe ve baba Altındöken için de “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Salondaki avukatlar kararı alkışladı.

Editör: TE Bilişim