Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir özel bankaya ait para taşıma aracı kaza yaptı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan banka çalışanları, yetkililer gelene kadar kaza yapan aracın yanından ayrılmadı. Araç sürücüsü hastaneye kaldırıldı ama banka görevlisi içinde yüklü miktarda para olan aracın yanından bir saniye bile ayrılmadı. Sağlık ekibinin ısrarına rağmen banka görevlisi Mehmet Seyit Çağlayan ile güvenlik görevlisi Ayhan Böncüoğlu, banka yetkililerinin gelmesini bekledi.

Mustafa Önalan idaresindeki 34 AU 4106 plakalı özel bankaya ait para taşıma aracı, İskenderun ve çevre ilçelerdeki bankamatiklere para koymak için görevliydi. Arsuz ilçesindeki bankamatiğe para koyduktan sonra Belen ilçesine doğru giden araç, yolun kaygan olması nedeniyle Sarımazı mevkiinde takla attı. Kazada, aracın içinden güçlükle çıkarılan yaralılardan Mustafa Önalan 112 Acil Ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. İki ambulansın hazır beklediği kaza yerinde hastaneye gitmemek için direnen banka görevlisi Mehmet Seyit Çağlayan ile güvenlik görevlisi Ayhan Böncüoğlu ise araç içerisindeki paraları banka görevlilerine teslim etmek için aracın başında bekledi.

Takla atan aracın içinden güçlükle çıkarılan ve iç kanama tehlikesine rağmen kendini iyi hissettiğini söyleyen banka görevlileri, sağlık ekibinin ısrarına rağmen bir an olsun aracın başından ayrılmadı. Olay yerine gelen emniyet ekipleri de, içinde yüklü miktarda para olduğu öğrenilen araç etrafında güvenlik önlemi aldı. Banka görevlileri, bankadan başka bir ekibin gelmesine kadar olay yerinde beklemeyi sürdürdü.

Editör: TE Bilişim