Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), tasfiye rüzgarlarından en fazla etkilenen kurum oldu. TÜBİTAK’a bağlı BİLGEM’in Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazı, kurumun geldiği durumu gözler önüne serdi. BİLGEM, mahkemenin 4 hard diskle ilgili analiz talebini, “Bunu yapabilecek ehliyetli elemanımız kalmadı.” diyerek geri çevirdi. Son 6 ayda kurumda yaşanan yoğun değişim gerekçe gösterildi.

Paylaş

Hürriyet gazetesinin haberine göre; TÜBİTAK’a bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’nde (BİLGEM) çok önemli soruşturmalarda delil teşkil edebilecek hard disk ve diğer dijital verileri analiz edebilecek eleman kalmadığı ortaya çıktı. Adana’da açılan bir yasa dışı örgüt davası, özel yetkili mahkemelerin Şubat 2014’te kaldırılmasından sonra bu suçun işlendiği yer olan Gaziantep’e gönderildi. Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi de delil olarak dosyada bulunan 4 hard diski dijital analiz incelemesi için BİLGEM’e gönderdi. BİLGEM Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından verilen yanıt, geçen cuma günü mahkemeye ulaştı. Yazıda, söz konusu hard disklerin incelenerek rapor hazırlanmasının istendiği ancak bu incelemelerin yapılabilmesi için hard disklerin ele geçirildiği tarih ve saatin kolluk görevlilerince yazılı olarak bildirmesi gerektiği vurgulandı.

TÜBİTAK’ın cevabında, “Kurumumuz dijital analiz incelemesi yapabilecek personel ekibinde son 6 ay içerisinde yaşanan yoğun değişim sebebiyle söz konusu talebinize yönelik uygun ve ehliyetli personel bulunmadığından üzülerek talebinize olumlu cevap verememekteyiz.” denildi.

Editör: TE Bilişim