2 ki­şi­ye kar­şı­lık 3 po­li­se Şem­din­li ve­ya Yük­se­ko­va­’da ey­lem ya­pıl­ma­sı ta­li­ma­tı ve­ril­di.

Fer­ho ile Nir­va­na kod ad­lı te­rö­rist­ler ara­sın­da 7-11 Ara­lık ta­rih­le­rin ara­sın­da ge­çen tel­siz gö­rüş­me­le­ri sa­ni­ye sa­ni­ye kay­da alın­dı. Cu­mar­te­si gü­nü sa­bah sa­at 09.00’da ya­pı­lan ilk gö­rüş­me­de Nir­va­na kod ad­lı te­rö­rist Fer­ho­’ya bir ki­şi­den söz edi­yor. Nir­va­na­’nın, “Ya ye­şil göz­lü olan var­dı. Ben onu si­zin ya­nı­nı­za gel­di­ği­niz­de gör­müş­tüm. O de­ğil mi­” so­ru­su­na Fer­ho, “E­vet odur” ce­va­bı­nı ve­ri­yor.

TEL­SİZ KAY­NA­ĞI ŞEM­DİN­Lİ­’DE

Cu­mar­te­si öğ­le­den son­ra sa­at 14.00’te­ki ikin­ci gö­rüş­me­de Nir­va­na “An­la­ma­dıy­san şif­re­den ve­re­yi­m” der­ken Fer­ho “Ge­rek yok­tu­r” di­yor. Fer­ho ve Nir­va­na kod ad­lı te­rö­rist­le­rin be­lir­ti­len şa­hıs­la il­gi­li gö­rüş­me­le­ri haf­ta bo­yun­ca sü­rü­yor.

11 Ara­lık Çar­şam­ba gü­nü yi­ne şif­re­li gö­rüş­me de­vam edi­yor. Öğ­le sa­at­le­rin­de Fet­hi Şar­la­tan tel­siz gö­rüş­me­le­ri­ne ka­tı­lı­yor. Bir kıs­mı şif­re­li ge­çen gö­rüş­me­de “So­nun­da bu iş or­ga­ni­ze ol­sun, ace­le ol­sun. 3 po­li­se ey­lem ya­pın, mi­sil­le­me ya­pı­n” ifa­de­le­ri tes­pit edi­li­yor.

Nir­va­na kod ad­lı te­rö­ris­tin cu­mar­te­si gü­nü tel­siz gö­rüş­me­si­ni Ira­k’­ın ku­ze­yin­de­ki Ava­şin böl­ge­sin­de, Fer­ho­’nun da en son tel­siz gö­rüş­me­si­ni Şem­din­li­’de yap­tı­ğı be­lir­ti­li­yor.

Editör: TE Bilişim