Şırnak'ın Silopi ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto etmek için Habur yolunu kapatıp yasa dışı gösteri yapan grup, saatlerce polis ile çatıştı.

Barbaros mahallesinde bir okula saldıran ve ateşe veren göstericiler ile polisin çatışması gece geç saatlere kadar sürdü.

Silopi ilçesinde IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etmek isteyen göstericiler, akşam saatlerinde Barbaros, Yeşiltepe, Cudi, Nur ve Yeşiltepe mahallerinde bir araya gelerek yasa dışı gösteri yaptı. Yeşiltepe mahallesinde izinsiz gösteri yapan bir grup, Habur karayolunu lastik ve demir hırdavatları ile trafiğe kapatarak olay yerine gelen polis ile çatıştı. Göstericileri gaz bombası ile dağıtılan ve yolu trafiğe açan polisler, araçların yeniden geçmesi için anons yaptı. Bu sırada hareket eden bir Tır şoförüne göstericilerin lazer ışığı tutmasıyla araç tekrar durdu. Polisin 'devam et' anonsuyla yoluna devam etti. İkinci kez yolu kesen göstericiler, sivil araçlarda ve Tır'lar da kimlik kontrolü ve bagaj araması yaptı. Tır'lar da kaçak malzeme arayan göstericilerin bu eylemi kısa sürdü. Polis göstericileri bu kez tazyikli su ve biber gazları ile dağıttı. Ara sokaklara kaçan polis ve göstericilerin çatışması ve kovalamacası saatler sürdü.

OKULU ATEŞE VERDİLER

Öte yandan, bir grup gösterici Barbaros Mahallesinde bulunan Yavuz Selim İlköğretim Okuluna saldırı düzenledi. Okulun dış demir kapısını kıran göstericiler, okula girerek etrafa zarar verdi. Atatürk köşesinin camlarını kıran göstericiler daha sonra okulu ateşe verdi. Okula ait klimalara da zarar veren göstericilere polis müdahalede bulundu. TOMA aracı göstericilere tazyikli su sıkarak dağıttıktan sonra okuldaki yangına su sıkarak müdahale etti. Yaklaşık 5 saatten fazla süren olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

DHA

Editör: TE Bilişim