Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir grup PKK terör örgütü yandaşları, çoğunluğunun İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı özel bir yurda el yapımı patlayıcı ve molotof bombalarıyla saldırdı. Saldırı sonucu yurdun arka kısmındaki camlar kırıldı ve maddi hasar meydana geldi.

Şırnak'ta son zamanlarda sokak olayları artmaya başladı. Son bir ay içerisinde Şırnak'ın Silopi ilçesinde ücretsiz olarak öğrencilere YGS ve LYS kursları veren ve SODES kapsamında eğitim veren Gençlik Merkezi iki kez benzin dökülerek yakılmak istendi. Yapılan saldırı sonucu Gençlik Merkezi kullanılamaz hale geldi.

Yine Silopi'de iki hafta önce yola çıkan örgüt yandaşları yoldan geçen araçları durdurmak istedi. Yoldan geçen bir polis aracına atılan molotof bombası sonucu bayan polis memuru Z.Ç. (33) yanma sonucu ağır yaralandı. Ç., hava ambulansı ile sevk edildiği Ankara GATA hastanesinde tedavi altına alındı.

Geçen hafta ise Şırnak il merkezinde Kültür Merkezi çevresinde yoldan geçen sivil bir askeri araca atılan molotof bombası sonucu bir astsubay ve 2 sivil memur hafif yaralanmıştı.

Zaman'ın haberine göre, Silopi'de yapılan saldırının benzeri dün akşam Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşandı. Yafes Mahallesi'nde bulunan ve çoğunluğu İmam Hatip öğrencilerinin kaldığı özel bir yurda saldırı düzenleyen PKK terör örgütü yandaşları, yurda el yapımı patlayıcı ve molotof bombalarıyla saldırdı. Saldırı sonucu yurtta maddi hasar meydana geldi. Saldırganlara anında müdahale eden güvenlik güçleri eylemcileri dağıttı.

Saldırıya uğrayan yurdun yıllardır bölge çocuklarının eğitimlerine yardımcı olduğu, yurtta kalan öğrencilerin ise çoğunluğunun İmam Hatip öğrencisi olduğu öğrenildi.

Saldırı güvenlik kamerasına yansıdı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, bir grup terör örgütü yandaşının özel öğrenci yurduna yaptığı saldırılar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Görüntülerde yurda iki taraftan eş zamanlı saldırı yapıldığı, yüzleri maskeli saldırganların en az 12 kişi olduğu, yurda saldırmaya gelenlerin ara sokaklardan çıktığı, ellerindeki molotof bombalarıyla saldırdıkları görülüyor. Yurda el yapımı patlayıcı ve molotof bombaları atan saldırganlar, daha sonra hızlıca ara sokaklara kaçıyor. Saldırı sonucu yurdun arka kısmındaki camlar kırıldı ve maddi hasar meydana geldi.

Zaman

Editör: TE Bilişim