Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bir grup adı Şeyh Said Meydanı olarak değiştirilen Dağkapı Meydanı'nda toplanıp protesto gösterisi yaptı.

Polisin ilçeye giriş ve çıkışları barikatlarla kapattığı bölgeye gelen kadın bir PKK'lı üzerinde taşıdığı tabancayı çıkarıp, görevli polislere ateş açtı. Açılan ateşte 1 polis yaralanırken, 1 kadın polis de üzerindeki çelik sayesinde yara almadan kurtulurken, kadın PKK'lı diğer polisler tarafından vuralarak öldürüldü. PKK'lının saldırı anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

 

Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "2.12.2015 Çarşamba günü saat 13.00 sularından Sur İlçesi Dağkapı meydanında, Sur İlçesinde uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle oluşturulmuş kontrol noktasında bulunan görevli polis memurlarına yönelik bir kadın BTÖ mensubu tarafından silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda bir kadın Polisimiz giydiği çelik yelek sayesinde yara almadan kurtulmuş, 1 polis memuru sırtından yaralanmıştır. Kadın BTÖ mensubunun diğer polis memurlarına yönelmesi üzerine olay yerinde bulunan polisler tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan detaylı inceleme sürmektedir" denildi.

Dağkapı Meydanı'nda PKK'lının düzenlediği saldırının ardından polis güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkardı. Meydan bariyerlerle yaya ve araç trafiğine de kapatıldı. Meydana giden HDP ve DBP'lilerin bariyerlerin dışında bekleşi de sürüyor.


Sur İlçesi'nde de hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için polis ve jandarma özel harekat timlerinin operasyonları sürüyor. Operasyonda çıkan çatışmada 1 kişinin öldürüldüğü öğrenildi. Bu kişinin kimliğini belirleme çalışmaları devam ediyor. Operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunmayan ancak risk taşıdığı gerekçesiyle öğrenciler erken saatlerde evlerine gönderildi.

Editör: TE Bilişim