PKK'lı teröristlerin, çamaşır asmak için kullanılan mandallardan el yapımı bomba düzeneği hazırladığı belirlendi.

VATANDAŞLARIN EVLERİNİ YERLE BİR EDİYORLAR

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının terör örgütüPKK'ya yönelik Mardin Nusaybin ve Muşkırsalında yürüttüğü operasyonlara ilişkin fotoğrafları paylaştı. Fotoğraflarda Nusaybinşehir merkezinde düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlere ait silah ve teçhizat ile parke kilit taşlarıyla yapılan barikatlar ve binalarda açılan mazgallar yer aldı. Teröristlerin vatandaşların evlerini hain planları için nasıl kullandıkları, duvarları delerek tüneller oluşturdukları görüntülerde gözler önüne serildi

ÇAMAŞIR MANDALINDAN BOMBA YAPTILAR

Teröristler tarafından hazırlanan el yapımı patlayıcılar ve bunların patlatılması için yapılan düzeneklerin yansıdığı fotoğraflarda bir ayrıntı dikkat çekti. Teröristlerin çamaşır asmak için kullanılan mandallardan el yapımı patlayıcı düzeneği hazırladığı görüldü.

Teröristlerin kurduğu barikatların iş makinalarıyla temizlendiği belirtildi.

MUŞ'TA 4 ODALI SIĞINAK

49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler tarafından, Hasköy İlçesi kırsalında, "Şehit Jandarma Başçavuş Mehmet Çapar-37" operasyonu düzenlediği bildirildi.

Operasyonda, 4 odalı sığınak ve 15 el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda tüp ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

İşte o fotoğraflar:

 

Editör: TE Bilişim