Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi, açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan müşterek operasyon sürüyor.

Bir polisin şehit olduğu, 3 polisin de yaralandığı teröristlerin bombalı saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Dicle Mahallesi’nde operasyonlarını sürdüren ve arama tarama faaliyetinde bulunan polis ekipleri bir eve girdiği sırada, PKK’lı teröristlerin eve tuzakladıkları bombayı infilak ettirerek saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırının ardından mahalleye takviye ekipler sevk edilerek, teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Bu arada güvenlik güçleri ilçenin diğer bölgelerinde de operasyonlarını sürdürüyor. Özellikle bomba tuzaklı barikatlar top atışlarıyla kontrollü şekilde imha edilirken, sık sık patlama sesleriyle birlikte dumanlar yükseliyor.

Editör: TE Bilişim