Karabük'ün Yenice ilçesinde 23 yaşındaki Ercan Koz, para vermediği için tartıştığı babası polis memuru 46 yaşındaki Recep Koz’u tabanca ile öldürdü. Kaçarken bindiği taksinin sürücüsünü de yaralayıp aracını gasp eden, yolda aracına çarptığı başka bir sürücüyü de yaralayan Ercan Koz, Zonguldak’ta polisten kaçarken kaza yaptı. Yakalanacağını anlayınca silahı başına dayayıp ateşleyen Ercan Koz, hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'ta taksicilik yapan ve ruhsal problemleri olduğu belirtilen 23 yaşındaki Ercan K., Karabük'ün Yenice ilçesi Altınkent Konutları'ndaki babasının evine geldi. Burada babası ile tartışan Ercan Koz, babasına ait beylik silahını alarak 3 el ateş etti. Babasını öldüren Koz, Zonguldak istikametine kaçtı. Silah seslerini duyan komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri ve sağlık ekipleri 17 yıllık polis memuru Recep Koz'un hayatını kaybettiğini belirledi.

Gökçebey’de bir taksiyi gasp ederek taksiciyi de yaralayan Ercan Koz, Zonguldak'ın Çaydamar Mahallesi'nde Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli orman muhafaza memuru Osman Aktaş’ı da yaraladıktan sonra araçla kaçmaya devam etti. Şehir merkezi girişinde önlem alan emniyet güçlerinden kaçan Koz, yol kenarında bulunan bir elektrik direğine çarptı. Araçtan inerek yaya olarak kaçmak isteyen Ercan Koz, yakalanacağını anlayınca yanında bulundurduğu babasının beylik silahıyla kafasına ateş ederek intihar etti. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından Koz’u Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Koz’un hayatını kaybettiği öğrenildi.

Öte yandan ailesinin Ercan Koz’un taksicilik yaptığı, taksiyi babasının yardımıyla banka kredisi ile aldığı, annesi ve diğer erkek kardeşinin ise kredi borçlarını ödemek için İstanbul’da asgari ücret ile çalıştığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim