Polise ateş açarken görüntülenen B.T., özel harekatın kullandığı zırhlı araçtan açılan ateşle yaralandı.

Özel harekatın kullandığı zırhlı ve kameralı araçta yapılan görüntü kaydında, B.T.'nin duvar arkasından polis aracına yönelik silahla ateş ettiği, polis aracından da karşı ateş açıldığı görülüyor. B.T.'nin "uyarı" anonslarına karşılık ateşi sürdürdüğü ve açılan karşı ateşte yaralandığı görüntülere yansıdı. B.T.'nin araçtan açılan ateşle yaralanması sonrasında olay yerinde bulunan diğer eylemciler tarafından önce Yüksekova'daki hastaneye ardından da Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

B.T.'nin 5 kez PKK'yla bağlantılı olduğu gerekçesiyle soruşturma geçirdiği, bir dönem cezaevinde yattığı daha sonra örgütün dağ kadrosuna katıldığı iddia edildi. 2012'de Hakkari'de gözaltına alınan başka bir örgüt mensubunun B.T.'yi Cilo bölgesindeki örgüt kamplarında gördüğü yönünde bilgi verdiği kaydedildi.

HABERİN VİDOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

EMNİYETTEN AÇIKLAMA: ARANAN BİR TERÖRİST

Emniyet Genel Müdürlüğünden, Hakkari'nin Yüksekova  ilçesindeki izinsiz gösteride çıkan çatışma sonucu yaralanan ve tedavi altına  alınan silahlı eylemcinin bölücü örgüt içinde faaliyet gösteren ve aranan bir  terörist olduğu, şahsın birçok saldırıda yer aldığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Hakkari'nin  Yüksekova ilçesinde 6 Aralık'ta silahlı çatışma sonrası hayatını kaybeden iki  eylemcinin cenazelerini defneden grubun bölgedeki iki öğrenci yurduna taş ve  molotofkokteylleriyle saldırdığı ve yurtlarda büyük çaplı zarar meydana getirdiği  anımsatıldı.

Öğrenci ve yurt görevlilerini korumak amacıyla olay yerine sevk edilen  çevik kuvvet birimlerine uzun namlulu silahlarla saldırıldığı ve bölgeye takviye  kuvvetlerin sevk edildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş eden saldırganlarla  girilen silahlı çatışma sonucu yaralanan bir terörist Yüksekova Devlet  Hastanesine kaldırılmış, ilk müdahalesinden sonra Van 100. Yıl Üniversite  Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yaralanan şahsın üzerinden M.T. adına  düzenlenmiş kimlik çıktığı, yapılan incelemede, kimliğin sahibinin kardeşi B.T.  olduğu, şahsın Kito kod ismiyle bölücü örgüt içerisinde faaliyet gösteren ve  aranan bir terörist olduğu ve birçok saldırıda yer aldığı anlaşılmıştır.

Güvenlik güçlerimiz huzur ortamının korunması ve vatandaşlarımızın  güvenliğinin sağlanması için hayatları pahasına görevlerini yapmaya devam  edecektir."

Editör: TE Bilişim