Batman'da PKK'lıların zırhlı araca düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Nedim Erbay, tedavi altına alındığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Bombalı saldırı sırasında yoldan geçen sivil minibüsü kullanan Hamdullah Aydın'da kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetti.

Batman kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Samanyolu Köyü yakınlarında PKK'lılar bu akşam saatlerinde özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araca bombalı saldırı düzenledi. PKK'lılar karayolu üzerindeki menfeze tuzakladıkları bombayı polis zırhlı aracının geçişi sırasına uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan bazı polisler ile yolda seyreden sivil araçta bulunan vatandaşlardan yaralananlar oldu.

Yaralılar bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ambulansları ile alınarakBatman Bölge Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların götürüldüğü hastaneye kan vermek için çok sayıda polisler geldi. Hastane önünde de sıkı güvenlik önlemleri alındı.

1 POLİS ŞEHİT OLDU, 1 VATANDAŞ ÖLDÜ

Batman'da PKK'lıların zırhlı aracı düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralanan 1 polis memuru, tedavi altına alındığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Bombalı saldırı sırasında yoldan geçen sivil minibüsü kullanan Hamdullah Aydın da kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan 3 polis memuru ile 4 sivil vatandaşın hastanelerdeki tedavisi ise sürüyor. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim