Mecidiyeköy'deki Koza İpek grubuna ait Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu bina önünde toplanan gruba polis müdahale etti. Grup, biber gazı sıkılarak bina önünden uzaklaştırıldı. Polis, daha sonra zincirle kilitlenen demir kapıyı keserek binaya girdi. Polis, uzaklaştırdığı grubun önünde TOMA ile bekliyor.


Polisler sabah saati Bugün TV binasına zorla girdi. Kapının önünde bekleyenlere gaz sıkıldı. Ve gözaltılar yapıldı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal'a da müdahale edildi. Polislerin demir makası ile bina kilidini açmaya çalışırken bina önünde gaz ve su sıkarak müdahale etti. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da bina da destek için orada. 

Önce Kapının açılması için itfaiye ekibi çağrıldı. Kapı kilidi kesildikten sonra kapı kırıllıp polisler içeri girdi. Gazetecilere biber gazı sıkılırken eli kelepçelenen gazeteciler de oldu. 

Kayyum heyeti binaya giriş yaptı. Heyet girip içeri de toplantı masasına oturdu. Kanala el konulmuş oldu. Binaya giren polisler bina içinden de gazetecileri çıkarmaya çalışıyor. Görevli polisler milletvekilleri ile de tartışıyor. Toplantı odasına giren kayyum heyeti bina içinden gazetecileri de çıkarttırıyor. 



POLİS KAMERALARA MÜDAHALE EDİYOR

 

Polis, dışarıda yayın yapan kameranın kablosunu kopardı. Binanın terasında bulunan kemaraya da müdaha eden polis, buradaki kameranın da fişini çekti.

 

TARIK TOROS: SÖZÜMÜZ DAHA BİTMEDİ

 

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros da yapılanlara tepki gösterdi. Toros, yaptığı açıklamada şunları söyledi: Burası bir tekstil atölyesi değil. Yönetime yapılan atama yönetime yapılır. Yayın devam eder. Ama farklı bir şey yapmaya çalışıyorlar! Bizim yayınımız eğer siyaha düşerse medya karartmasıdır. Medya sansürüdür. Seçim operasyonudur.

 

Buraya gelen destek olan herkese teşekkür ederim. Şükranlarımı arz ediyorum. Ama tıpkı binamıza girerek yaptıkları gibi, bina önünde vatandaşların elleri arkalarında kelepçelemek sureti ile götürüldükleri gibi dakikalar içerisinde sesimizi de kesebilirler. Ama daha sözümüz bitmedi.



CHP'nin hukukçu milletvekili Mahmut Tanal polislerle tartıştı. Tanal'ın sinirden ağladığı görüldü.

 

YARKADAŞ: TARİH ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

 

İpek Medya'nın içinde bulunan polislerin arasında basın açıklaması yapan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, şu açıklaması yaptı. Yarkadaş, şunu söyledi: İktidar bu suça polislerinide karıştırmıştır. Utanç verici bir gün yaşıyoruz. Şu anda Bugün TV nin özgür yayın yapmasının son dakikalarını yaşıyoruz... 28 Ekim 2015'te bu kararı veren ve uygulayanlar tarih önünde hesap verecek.

Editör: TE Bilişim