İHTARNAME

 

İHTAR EDEN                  : RAMAZAN AKGÜN

KARŞI TARAF                               : SABAH GAZETESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLERİ MURAT KÖPRÜ, METİN SEVER, FİKRET ESER, YAHYA BOSTAN, CELİL ŞENER

Adres: Barbaros Bulvarı, Cam Han, No:153 Beşiktaş / İstanbul

İHTARIN KONUSU      : 28.04.2016 tarihli gazetenizin 28. Sayfasındaki haberle ilgili cevaplarımı ve tekzip talebimi içerir.

AÇIKLAMALAR                            : Gazetenizin 28.04.2016 tarihli nüshasının 28.sayfasında şahsımla ilgili “…halen FETÖ’ye destek veren ve Bağımsız Ülkücüler içinde yer alan Ramazan Akgün hareketinin sahip olduğu yapıyı Akşener’e angaje etmeye çalışan isimlerden bir diğeri” ibareleri kullanılmıştır.

Uzun yıllar siyasi konularla ilgilenen bir yazar olarak ülkücülük dışında hiçbir kimliğim ve faaliyetim yoktur. Ayrıca ne FETÖ isminde hayali bir terör örgütüne, ne de herhangi bir terör örgütüne hiçbir bağım ve bağlantım yoktur.

Ülkücü camia dışında başkaca bir siyasi yapılanmayla bir bağım yoktur.

Ne hukuki ne de vicdani hiçbir delil ve belgeye dayanmadan hayali bir örgüte üye olma isnadı gazetecilik etik ve ahlakına ve de kişilik haklarıma tamamen aykırıdır.

                Sayın Akşener ile ilgili siyasi faaliyetlerim MHP Kongre sürecinde destek çerçevesindedir. Bugüne kadar siyasi çizgimin bir devamı çerçevesindedir. Sn. Meral Akşener’in genel kurul çağrısı çerçevesinde bir dava sorumluluğunda desteğim devam edecektir.

                Bir konuda farklı kişileri desteklemek, farklı görüşlere sahip olmak kınanacak veya soruşturma altına alınacak bir şey değildir. Ülkenin geldiği şu noktada Sayın Akşener’i sonuna kadar destekliyorum ve bununla “terör örgütüne destek olma” iftirasını hiçbir noktada bağdaştıramıyorum.

Kamuoyunda gayriyasal dinleme çerçevesinde Selam-Tevhid diye adlandırılan dinlenme dolayısıyla halen Çağlayan’da devam etmekte olan davada (2011/762 ve 2015/20667 sayılı soruşturma dosyalarında) şikâyetçi ve müdahil sıfatıyla yer almaktayım. Bu da haberinizdeki paralel iddialarıyla çelişmektedir. Paralel diye adlandırılan örgütün mağdur ettiği kişilerden biriyim.

Haberi yapanların buna ilişkin bir belgeleri varsa ispat etmeye davet ediyorum. İspat edemediğiniz bu haber ile kamuoyu karşısında oluşacak mağduriyetimin maddi ve manevi sorumluluğunun gazetenize ve haber yapanlara ait olduğunu belirtmek isterim.

                5817 Sayılı Kanun 14. Madde uyarınca bu açıklamanın aynı sayfada aynı başlık altında yayımlanmasını, aksi halde tüm kanuni haklarımın saklı olduğunu ihtar ederim. 29.04.2016

İhtar Eden

Ramazan AKGÜN

Editör: TE Bilişim