Romanya-Turkiye Ticaret Sanayi Odasi Baskani Tamer Atalay Meral Aksener Heyacan Yaratti GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı zeynel abidin Kıymaz, GAP Gazeteciler birliği genel başkan yardımcısı Habererk Genel yayin yonetmeni Ismail Turk Balkan gezisi sirasinda Romanyanin baskenti Bukreste Turkiye-Romanya Ticaret ve Sanayi odasini da ziyaret ettiler. Ziyarette oda calismalari hakkinda bilgiler veren Romanya-Turkiye Ticaret ve sanayi odasi baskani Tamer Atalay Turkiye ve Romanyanin ekonomik isbirliklerinin karsilikli etkilesimine dikkkat cekerken AB nin onemli bir ulkesi olan Romanyanin Turkiyeye AB muzakerelerinde destek verdiginin altını çizdi. Türkiyedeki siyasi gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Atalay kadın siyasetçi olarak Meral Akşenerin MHP genel başkanlığına adaylığının yurt dışında da yankı bulduğunu söyledi. Romanya-Turkiye Ticaret Sanayi Odasi Baskani Tamer Atalay Meral Aksener Heyacan Yaratti Habererk Genel yayin yonetmeni Ismail Turk’e röportaj veren Türkiye Romanya ticaret ve sanayi odası başkanı Tamer Atalay AB nin onemli ulkesi olan Romanyanin Turkiyeye AB muzakerelerinde destek vermekte, büyüyen gelişen romanyada 32 bin türk iş veren olarak burada iş yapmakta, bizlerde Türkiyedeki siyasi gelismeleri yakindan takip etmekteyiz diyerek şunları söyledi

TÜRKİYEDE AVRUPADAN YAKIN İZLENİYOR

Turkiye kalkinma hizi genc nufusuyla gelecege emin adimlarla yuruyen bir ulke siyasi gelismelerde yakindan izleniyor . MHP de kasim secimleri sonrasi delegeler secmen parti yonetiminin yenilenmesi hususunda bir irade gosterdi. Kurultay toplanmasi icin delege iradesi orta yerde MHP Turk dunyasi icin onemli bir parti buradaki gelismeler yakindan takip ediliyor. Meral Aksener hanimin adaylik icin adinin gecmesi Turk dunyasinda heyacan yaratti. Biz oda stk olarak butun partilere esit mesafedeyiz her siyasi partiden uyemiz var. Burada gozlemimiz yurt disinda Turkler Meral Aksenerin genel baskanligindaki MHP ye ilgisi daha da artar diye dusunuyorum'avrupada ve Balkanlarda Turklerin yogun yasadigi ulkelerde AK Parti ve HDP etkili calisirlarken CHP ve MHP bu alanda zayif kalmakta, Türkiyeden buralara ve avrupanın değişik ülkelirine yerleşen türkler iş hayatı dışında siyasi gelişmelerede duyarlı, aynı zamanda yurt dışındaki türklerde biliyorsunuz oy kullanıyor Türkiyede bazı vekillerin çıkmasını Avrupa oyları doğrudan etkiliyor, Tansu çiller hanımdan sonra meral Akşener hanımın siyasi aktör olarak yer alması yurt dışındaki türkleri heyacanlandırdığı gibi, Türkiyede de seçmenlerin biliyorsunuz yarısını bayanlar oluşturuyor, bayan oyların önemli bir kısımını meral hanım rahatlıkla ikna eder, meral hanım yapılacak bir kurultayla genel başkan olursa MHP’de kadın seçmenler başta olmak üzere bir çok siyasi çevrenin ilgi odağı haline gelir diye düşünüyorum'’ dedi. 

ÇALIŞMALARIMIZLA ÇOK ÖDÜL ALDIK

Röportaj sonrası romanya ticaret ve sanayi odası binasında çeşitli birimleri gezerek çalışmalar hakkında bilgiler alan GAP Gazeteciler birliği heyetine romanya’da faaliyetler hakkında bilgiler veren Atalay ‘…..Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası, 1995 yılında Türk ve Romen Şirket ve Işadamların teşebbüsü ile 139/1990 sayılı Kanun çerçevesinde kurulmuştur. Odamız Romen Hükümeti bakanlar kurulu karari ile Romanya Turkiye ticaret,sanayi iliskileriyle sosyalve kulturel iliskilerde resmi olarak taninan tek adrestir.yapmis oldugu calismalarla sayisiz oduller almistir. Türkiye Romanya arasında ticari sosyal ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi yolunda yüzlerce etkinlik yaptık, odamız üyelerinin Romanyaya adaptasyonu hisisinda seminerler ve bilgilendirme toplantıları yaptık. İnternet sitemiz ve başta facebook olmak üzere sanal basınla üyeler arasında haberleşme hususunda önemli adımlar attık. Umuyorumki zamanla Türkiye AB ilişkileri tam üyelik gibi bir durumla söz konusu olursa, buradaki Avrupadaki türklerin fonksiyonu dahada artacak, hemen hemen her AB ülkesinde türk asıllı milletvekilleri var, Türkiyenin menfeati bu nedenle dahada artacaktır’ dedi.

KIYMAZ: TÜRK MÜTEŞEBBİSLER BENİ GURURLANDIRDI

GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ziyarette Romanya Türkiye ticaret ve sanayi odasının çalışmalarını memnununiyetle takip ettiklerini belirterek şunları söyledi ‘… Türkiyeyi 78 milyon gibi düşünmemek lazım. Türkler dünyada 8 devlet ve dünyaya dağılmış 300 milyon genç nufusu kalkınma hızları ve azimleriyle geleceğin parlayan yıldızı. Sıkıntılı ve çalkantılı süreci Türkiye eninde sonunda aşacaktır. Binlerce yıllık devlet tecrübemizle Türkler gelecek yüzyılın dünyada barış kardeşliği temin eden ve mazlumları koruyan yapısıyla büyük millet olma farklığımızı sürdüreceğiz, Romanya gibi AB ülkeleri içerisinde önemli yeri olan ülkede 32 bin işveren Türk olması beni gururlandırdı, Tamer ve ekbine çalışmalarında başarılar diliyorum’ dedi.

TÜRK:MERAL HANIMA İLGİ BENİ ŞAŞIRTTI

Habererk genel yayin yonetmeni Ismail Turk’te 300 milyon Turk dunyasinin bir nevi başkenti olan Türkiye diasporasiyla dunyayaya cesitli alanlarda katacagi cok degerler var, balkanlarda türk varlığı yavaş yavaşş ortaya çıkıyor, insanlarımız işçi olarak geldikleri avrupada artık işveren ve önemli markaların sahibiler, yurt dışındaki Türklerin Türkiyeye igileri beni mutlu etti, Turk siyasetinin son yillarda yukselen ismi Meral Aksener hanimin avrupa Turklerince bu denli benimsenmis olmasinı gözlemlemek beni oldukca mutlu etti, inşallah Meral hanım göreve gelirse Türkiyenin batıdaki imajınada fazlasıyla katkı sunar diye düşünüyorum dedi.

Editör: TE Bilişim