Türk savaş uçakları, Suriye sınırında dolaşanRusya'nın insansız hava aracını angajman kuralları gereği ateş açarak düşürdü. Yapılan araştırmalar sonucu söz konusu aracın, Rusyatarafından gizli geliştirilmiş olduğu ve açıklanmayan birimlerce kullanıldığı ortaya çıktı.

RUS İNTERNET SİTESİNDEN BOMBA İDDİA

Rusya'da yayın yapan gazeta.ru adlı internet sitesi, bugün Suriye sınırımızda düşürülen Rus İHA'sına ilişkin olarak gündem sarsacak bir habere imza attı.

FARKLI BİR FİRMA TARAFINDAN ÜRETİLDİ

Haberde, düşen insansız hava uçağının modelinin tespiti için Orlan marka İHA'ları üreten "Özel Teknoloji Merkezi" şirketine başvurulduğu fakat, şirket yetkililerinin düşen İHA'nın farklı bir firma tarafından üretildiğini ifade etti. Şirket yetkilisi Aleksey Kristman, "Resimdeki İHA kesinlikle Orlan değil. Boyutları ve teknik özellikleri farklı" açıklamasında bulundu.

BAŞKA BİRİMLER TARAFINDAN KULLANILIYOR

Haber sitesinin, Rus savunma sanayindeki kaynağı düşürülen İHA'nın Rus yapımı ancak gizli geliştirilen bir İHA olduğunu ve adının medyada bugüne kadar anılmadığını açıkladı.

Öte yandan kaynak, bu İHA'ların Rus Savunma Bakanlığı tarafından değil başka birimler tarafından kullanıldığını ancak hangi birim olduğunun açıklanmayacağını dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim