Her yıl olduğu gibi bu kurban bayramında da cemaat ve tarikatlar deri toplamaya hazırlanıyor. Ancak hükümet bu yıl sadece Gülen Cemaatinin deri toplamasına yasak getirdi.

Kurban Bayramı'nda kurbanlık ve kurban derilerinden pay alma savaşı kızıştı. Türkiyegenelinde 600 bini büyükbaş, 2 milyonu da küçükbaş olmak üzere 2.6 milyon hayvan kesilmesi bekleniyor.

10 MİLYAR TL'Yİ AŞAN EKONOMİ

Kesilecek kurbanlar göz önüne alındığında sadece kurbanlık ekonomisi 6.4 milyar lira gibi rakam oluştururken, nakliye, kesim, sakatat, deri gibi diğer faktörlerle birlikte kurbanlık ekonomisi 10 milyar lirayı aşacak bir rakam oluşturuyor. Bu kadar büyük bir ekonomik alanda fayda sağlamak isteyen vakıflar, dernekler, Türk Hava Kurumu (THK), Diyanet İşleri Başkanlığı ve camiler ise rekabet için tüm çalışmalarını tamamladı.
Türk Kızılayı ve Mehmetçik Vakfı vekaleten kurbanlık keserken, cami dernekleri ve Türk Hava Kurumu başta olmak üzere dernek ile vakıflar ise kurban derilerini toplamak için birbirleriyle yarışıyor. Önceki yıllarda kurban derisi toplamada en ön sıralarda yer alan Gülen Cemaatinin deri toplamasını hükümet engellemek için harekete geçti.

81 İL EMNİYETİNE 'EL KOYUN' UYARISI

Hükümet Gülen Cemaatinin deri toplamasına izin vermemek için 81 ilin emniyet müdürlüklerini uyardı. Uyarıda, cemaat adına deri toplanmasına müsaade edilmemesi istendi. Ayrıca cemaat adına toplanan kurban derilerine de el konulması gerektiği uyarısı yapıldı

Editör: TE Bilişim