17 Kasım 2014 tarihinden itibaren İlçe Teşkilatlarında kongreye gideceğini duyuran Milliyetçi Hareket Partisi, İl Başkanı Osman Çetin’in de girişimleri ile AKP’ye çalışan Yücel Kaplan Kumluca’ya İlçe Başkanı olarak atadı.


Seçimlerde AKP’nin adayı olan Hüsamettin Çetinkaya lehine çalışan Eski MHP Meclis Üyesi Adnan Aydın ve  Yücel Kaplan disiplin suçu işledikleri gerekçesiyle partiden ihraç edilecekken dosyaların kimin tarafından sümen altı edildiği öğrenilemeden İlçe başkanı olarak ataması yapıldı.


MHP AKP’LEŞİYOR MU?    


Seçimlerden önce ve sonrasında MHP İl Başkanı Osman Çetin ve Menderes Türel’in sık sık bir araya gelmelerinden dolayı haklarında çıkan Spelilkasyonlara bir yenisi daha eklendi. Daha Evvel  AKP’nin adayı olan Hüsamettin Çetinkaya’nın yanında yer alarak seçimlerde AKP’ye çalışan Yücel Kaplan’ın 17 Kasımdan Evvel atamayla MHP İlçe Başkanlığına getirilmesi akıllarda soru işaretlerine neden oldu.


Birçok defa ortak hareket eden ve neredeyse hiç ayrılmayan Eski Kumluca MHP Meclis Üyesi olan Adnan Aydın ve Yücel Kaplan’ın Ankara’ya İl Başkanı Osman Çetin ile birlikte giderek, Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin’i hangi koşullarda ve nasıl ikna ettikleri ise merak konusu.


ŞEVKAT ÇETİN KANDIRILIYOR MU?


Daha önceleri de Antalya’da siyasi birçok çalkantılar olmasına karşın özellikle genel merkez düzeyinde nasıl bir yaptırımın olduğu ve Antalya ile ilgilenen Genel Başkan Yardımcıları Şevkat Çetin ve Sadir Durmaz’ın ise nasıl ikna edilerek, MHP’nin zararına olan ve MHP’yi yarı yolda bırakan adayların gösterildiği bilinmez iken, Acaba Genel Başkan Devlet Bahçeli  kandırılıyor mu sorularını akıllara getirdi.


Antalya’nın siyasi açıdan Milliyetçi bir tabanının olması,Sağ seçmeninin aslında daha çok olmasına karşın,MHP’nin ise pasif kalarak seçimlerde hezimete uğramasını araştırmayan Genel Merkezin, Yanlış kararlar vererek mevcut 3 Milletvekillinden de feragat mı edecek düşüncesi oluştu.

İlçe Başkanlığına atanmış olan ve seçimlerde AKP’ye çalışan Yücel Kaplan’ın MHP adına mı yoksa AKP’ye yardımcı olmak  için mi siyaset yapacağı tartışma konusu olurken, Finike Belediye Başkanlığını kazanan MHP’nin AKP’ye geçmesinin ardından Kumluca’da da varlığını silerek acaba MHP AKP’leşiyor mu? Sorularının sorulmasına neden oldu.






http://www.7-24haberci.com

 

Editör: TE Bilişim