İnternet sansürünü savunmak için MHP kasetlerini kullanan Selvi’yi geçmişte MHP “kasetler” nedeniyle dava etmişti. Üstelik kritik bir gerekçeyle.

Başbakan Erdoğan, seçim meydanlarında “ne özeli genel genel” “karınla mı yaptın” diye tepe tepe kullandığı Baykal ve MHP kasetlerini, şimdi de tersten kullanarak Camia’yı hedef tahtasına oturtuyor.

Erdoğan “belaltı vuruş” şeklinde kullandığı kasetleri, şimdi “etik vuruşa” çevirmeye çalışırken, Başbakan’ın “hık” diyicisi Yenişafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi de aynı yöntemi izliyor.

MHP SELVİ’YE KASET DAVASI AÇTI

Baykal’ın kaseti çıktığında tıpkı Başbakan gibi namus bekçiliği salvoları yapan Selvi, MHP kasetlerinde olayı iyice abartmıştı. Selvi, hem kasettekilerle hem de Bahçeli’yle ilgili son derece yakışıksız, alaycı yazılar yazmış ve sonunda MHP tarafından dava edilmişti. Selvi’nin yazılarındaki kasetlerle ilgili yaptığı kritik vuruşlar MHP’nin dikkatini çekmişti.

MHP’nin avukatı Mete Han Özkan, MHP'li yöneticilere ait görüntülere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bilgisine başvurulması için Selvi hakkında savcılığa ihbarda bulundu.

Avukat Mete Han Özkan, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen ile görüşerek, ihbar dilekçesini sunmuştu.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Özkan,

''Kaset komplosunu işleyen suç örgütünün amaçları doğrultusunda, aynı paralelde ortak hareket ediyormuşcasına, son günlerdeki yayın, yorum ve köşe yazılarında Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi istifa ile tehdit etmeleri, yeni genel başkanlar bulmaları, bu şebekenin şantaj mektubundan farklı değildir. İsimleri zikredilen bu kişilerin AKP hükümetine yakınlıkları ve AKP hükümetinin sözcülüğünü yapmaları, bizleri bu suç örgütünün hangi kaynaklardan beslendiğine dair düşünceye sevk etmiştir.''

Avukat Özkan’ın dikkat çektiği bir diğer nokta ise savcılığın bile elinde olmayan bilgilerin Selvi’nin köşesinden paylaşılmasıydı: ''Savcılığın bile elinde olmayan söz konusu bilgilerin adı geçen bu kişiler tarafından kamuoyuna taşınmasının ve bu kişilerin AK Parti hükümetine yakınlıklarının, AK Parti hükümetine yönelik şüpheleri güçlendirdiğini, dolayısıyla bu kişilerin şantaj suçunu işlemelerinin önüne geçilmesi ve bilgilerine başvurulması için savcılığa ihbarda bulunduk''

MAĞDUR BÖYLE DİYOR

Kasetlerin mağdurları Selvi’yi dava ederken, Selvi şimdi başka telden çalıyor. Kasetlerin çıktığı zaman MHP’yi baraj altına itmek için belaltı söylemlerle kasetleri köşesine taşıyan Selvi, şimdi de internet sansürünün hayata geçirilmesi için AKP’nin elini kolaylaştırma ve Gül’ü onaylama baskısına almak için MHP kasetlerini bu kez de tersten kullanıyor.

Ama tarih, Selvi’nin MHP kasetleri çıktığı sıradaki yazılarını kayıtlara geçtiği gibi, MHP’nin Selvi’yi dava ettiği gerçeğini de kayıtlara geçmiş durumda.

Editör: TE Bilişim