Oğlu yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, “Telefon konuşmalarına eklemeler var” iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne denetime giden Başsavcıvekili Zekeriya Öz’ün, soruların ve tape çözümlerinin değiştirilmesi ihtimali üzerine orijinal kayıtları aldığı ortaya çıktı. Öz’ün, aralarında bakan çocuklarının da olduğu şüphelilere ait dinlemelerin bulunduğu ses kayıtlarının kopyasını polis şeflerine bıraktıktan sonra orijinal kayıtları tutanak tutturarak mühürlü zarfla muhafaza altına aldığı öğrenildi. Ses kayıtlarının değiştirildiği veya ekleme yapıldığı iddialarının doğru olmadığını belirten savcılık kaynakları, orijinal ses kayıtlarının mahkemede dinletildiğinde ekleme yapılıp yapılmadığının ortaya çıkacağını belirtti.

ZEKERİYA ÖZ'E YASAK YOK

AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın, Zekeriya Öz'ün Emniyet’e girişinin yasaklandığı şeklindeki iddiası da savcılık kaynaklarınca yalanlandı. Başsavcılık, savcıların emniyete gitmesinde herhangi bir engel olmadığını, böyle bir yasak konamadığını ve konamayacağını ifade etti.

İFADEYE ÇAĞIRMA İZNE TABİ DEĞİL

Bununla birlikte, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş'ın ifadeye çağrılması işleminin de izne tabi olmadığı ortaya çıktı. Arıbaş'ın ifadeye çağrılması için İstanbul Valiliği'nden izin alınması gerektiği yönündeki iddialarla ilgili savcılık kaynakları, bu durumun suç isnadına göre değiştiğini belirtti. Alınan bilgilere göre, görev suçlarında polislerin soruşturulması için izin istenmesi gerekiyor ancak Arıbaş'a, “Gizli yürütülen soruşturmayı öğrenmeye çalışarak şüphelileri bilgilendirmek yoluyla soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “örgüte yardım” suçları yöneltiliyor. Başsavcılık, bu suçun görev suçu tanımına girmediğini bu nedenle de Arıbaş'ın soruşturulmasında izin alınmaya gerek olmadığını ifade ediyor.

BAŞSAVCI, BAKAN ERGİN'LE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in önceki akşam Başakşehir'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile gece saatlerine kadar görüştüğü öğrenildi. Görüşmeyle ilgili açıklama yapılmadı.

Editör: TE Bilişim