2 Ocak tarihinde ilk iki yıllık ceza için cezaevine girmesi beklenirken ikinci 2 yıllık cezanın tebliğ edilmesinin ardından soluğu Almanya’da alan Nişanyan’ın Türkiye’ye dönüp dönmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

3 YIL YATMASI GEREKİYORDU

Aynı suçları daha önce de işlediği gerekçesiyle ceza indiriminden faydalanamayacak olan Nişanyn’ın durumu mükerrerliğe tabi infaz rejimine uyduğu için 3 yıl yatması gerekiyordu.

AGOS YOLUNU YAPMIŞTI

Akit’in haberine göre, kamu malı niteliğindeki dağa taşa kafasına göre inşaat yapmakta direten Nişanyan’a, diğer tüm Türk vatandaşlarına uygulanan yasaların uygulanmasının siyasi bir yönü varmış gibi bir algı oluşturmaya çalışan AGOS Gazetesi, Nişanyan’ın Türkiye’den ve adaletten kaçmasının yolunu 14 Aralık tarihindeki yayınıyla hazırlamıştı. Söz konusu Gazete’de Nişanyan, “Bu memleket bizim, sana yer yok diyorlar” iddiasında bulunmuştu.

TAKİPÇİLERİ DE TAHRİK ETTİ

Hz. Rasulullah (sav) Efendimize seviyesiz isnatlarda bulunmasıyla bilinen ve bu konuyla ilgili olarak da hakkında sayısız soruşturma süren ‘Ermeni’ kökenli sözde yazar Sevan Nişanyan’ın, Almanya’ya ‘kaçış’ kararında, okuyucuları ve takipçilerinin de etkili olduğu görülüyor. İnternet üzerinden Nişanyan’a baskı yapan takipçileri şu paylaşımlarda bulunmuşlardı:

Tuncay Balcı: Neden katlanmak zorundasınız ki bu infaza anlayamıyorum. Mücadelenizi dışarıda da verebilirsiniz.

Arsaluys Sarian: Sana inanamıyorum hala TC’de olduğuna. Her akşam içimde bir umutla sayfanıza bakıyorum ki, Almanya’da olduğunuz haberi okuyacam diye…

Editör: TE Bilişim