MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, dershaneleri kapatma tartışmalarının PKK ve yandaşları tarafından heyecanla savunulduğunu ifade etti.

Çetin yazılı açıklamasında, 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) alınan cemaate yönelik eylem planı kararının, AKP iktidarının yıllardır sürdürdüğü "mağduriyet edebiyatının" sahte olduğunu gözler önüne serdiğini belirtti. MGK belgesinin Türkiye gündemini yıllardır meşgul eden davaların "düzmece" olduğunu ve bütün bu kararların altında Ak Parti Hükümetinin ve bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının bulunduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Çetin, "Bu durumda ya Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda ortaya atılan suçlamalar boşa çıkacak ya da bu hükümet üyelerinin de aynı davalardan yargılanması yolu açılacaktır" dedi.

Hükümetin güven yitirdiğini ifade ederek, buna paralel olarak AK Partinin yeni ittifaklar kurduğunu belirten Çetin, "Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, Kürt ırkçılığını baş tacı etmiştir. Dershaneleri kapatma tartışmaları, Başbakan'ın arkasına gizlenmiş PKK ve yandaşları tarafından heyecanla savunulmaktadır. Bölgede devlet otoritesini tesis edemeyen AKP, özerkliğin ve federasyonun alt yapısını oluşturacak bir biçimde eğitim faaliyetlerini bölücü örgüte teslim etmektedir. Bölgedeki yatılı okullar PKK talebiyle kapatılmakta, belediyelerin terörist yetiştiren evlerine ise göz yumulmaktadır" dedi. "Milleti etnik parçalara ayıran siyasetiyle" Ak Parti Hükümetinin anayasal suç işlediğini savunan Çetin, şöyle devam etti:

"Anlaşılan odur ki AKP Hükümetinin miadı dolmuştur. Yaklaşan mahalli idareler seçimi iktidar partisinin gidişini hızlandıracak ve oradan çıkacak sonuçla birlikte iktidarda millete rağmen oturamaz hale gelecektir. Türk milleti, her karış toprağı için bedel ödeyerek vatanlaştırdığı bu topraklara yeni isim arayanlara gerekli cevabı verecektir. Türk milletini yok sayanlar, vatanın tek bir kum tanesinin dahi bedeli ödenmeden teslim edilmeyeceğini beyinlerine kazısınlar. Her canı isteyenin yeni coğrafi isimler ve ırklar icat etmesine Türk milliyetçileri izin vermeyecektir. Bayrağımıza uzanan kirli elleri kırmak, vatanımız üzerine hesap yapan alçaklara karşı Türk milletinin birliğini savunmak Milliyetçi Ülkücü Hareket'in tarihi misyonu ve en şerefli vazifesidir."

Editör: TE Bilişim