Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Esenler'de katıldığı tören sonrası ilçede gezerken bir kafenin ikinci katında sigara içildiğini görmüş, yanında bulunan Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu’ya, “Zabıtalarınızı hemen gönderin” diyerek ceza kesilmesini istemişti. 

O KAFEYE 6 BİN TL CEZA

Erdoğan'ın tepki gösterdiği kafeye bugün Esenler Kaymakamlığı tarafından gerekli işlemler uygulandı. Esenler Kaymakamlığı birimleri mekana kesilen cezada 'takdir hakları'nı kullanarak üst limit olan 6 bin TL'den ceza kesti.

ÜÇÜNCÜ KEZ OLSAYDI MEKAN KAPATILIRDI

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, söz konusu işyerine bu yılın başında da bir ceza kesildiğini ifade ederek "Dün de ikinci kez yaşandı. Konu kamuoyuna mal oldu. Cumhurbaşkanı gördü. Televizyonlar çekti. Ceza kesme yetkimiz bin 200 lira ile 6 bin TL arasında. Burada takdir hakkımızı kullandık. Bu hakkı da ben, üst sınırdan ceza kestirerek kullandım. Eğer bir yıl içinde üçüncü kez sigara içilmiş olsaydı kapatma cezası verirdik. Burda da süre 10 gün ile 30 gün arasında değişiyor. Böyle bir durumda kapatma cezasını da üst sınır olan 30 günden verirdim" dedi.

 

Haber10

Editör: TE Bilişim