Vatandaşlar endişeli ve tedirgin. Çatışmaların yoğun olduğu mahallelerde, internet ve telefonlar kesik. İlçede, silah ve patlama sesleri duyuluyor. Bazı mahallelerin ara sokaklarında hendekler kazıldı, barikatlar kuruldu.

Geçtiğimiz salı günü sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'ın Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının açtığı hendekleri kapatmak için güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar devam ediyor. Bugüne kadar yaşanan çatışmalarda bir polis şehit oldu, 6 sivil hayatını kaybetti. Önceki gün yaşanan çatışmalarda öldürülen 45 yaşındaki taksi şoförü Mehmet Gündüz, Silvan'da toprağa verildi. Polis, ara sokaklarda zırhlı araçlarla bekliyor. İlçeyi tepeden gören noktaya tanklar konuşlandırıldı. Bu arada, Silvan'da yaşanan olaylarla ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP), bölgeye heyet gönderdi. Milletvekillerinin de olduğu heyetin Mescit Mahallesi'nde inceleme yapmasına izin verilmedi.

ESNAFTA SİFTAH YOK

Silvan'da çatışmaların sürdüğü Tekel Mahallesi'nin yanı başındaki sokakta esnaflar tezgahlarını açtı. İş yapmaya çalışan esnaflar, olayların bitmesini istiyor. Vatandaşlardan Murat Yaşar, tedirgin olduklarını söyleyip “Sivil olarak benim güvencem yok. Sokağa çıktığım zaman tedirginim.” dedi. Esnaf Ahmet Tunç ise “8 gündür sebze ve meyvemiz çöpe gidiyor. Kaç gündür dışarıda kalmışız, ailemizi akrabalarımızın evine götürmüşüz.” diye konuştu. Öte yandan, Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle veliler, okullara giderek çocuklarını evlerine götürdü.

HALK YAĞMURLA NEFES ALIYOR

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 gündür güvenlik güçleriyle YDG-H arasındaki çatışmalar da sürüyor. Çatışmalar yağmur yağdığı zaman duruyor, yağmur bitince silah sesleri yeniden duyuluyor. Sokağa çıkma yasağının yaşanmadığı ilçede Cizre halkı büyük korku yaşıyor. Son olarak gece yaşanan çatışmalarda iki sivil yaralandı.

Editör: TE Bilişim