MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, İstanbul merkezli operasyonun, kavganın giderek derinleştiğini gösterdiğini öne sürerek, "Kavga giderek masa altından, masa üstüne, meydana çıkmaya başlamıştır. Bu da AKP'nin sonunun artık yaklaştığını gösteriyor" dedi.

Oğan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Andımız'ın, AK Parti'nin demokratikleşme paketiyle kaldırıldığını, bir çok yerin adlarının değiştirilmeye başlandığını söyledi.

Bunlarla beraber Türk isimlerine yönelik saldırıların da başladığını ifade eden Oğan, AK Parti tahribatının sadece Türkiye'de değil, ülke dışında da devam ettiğini savundu. Varna Belediyesi'nin, 250'ye yakın Türk ismini değiştirme kararı aldığını belirten Oğan, "Türk'e, Türk isimlerine, Türk'ü yok saymaya yönelik girişimler hem içeride hem dışarıda devam ediyor" dedi.

Oğan, Çin'in Doğu Türkistan'da katliamlara yeniden başlamasından duyduğu endişeyi dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk'e yönelik katliamlar her yerde devam ediyor. Irak Türkmenleri'nin yok edilmesi görevi Barzani'ye verilmiş, Suriye Türkmenleri'ne sahip çıkmıyoruz. Hükümet, Ermenistan ile yeni bir açılım başlatıyor. Orada Türk bayrağına hakaret devam ediyor ve Sayın Davutoğlu, sineye çekiyor. AKP, yöneticileri artık 'Türk yok' noktasına gelmiş. AKP'nin içeride ve dışarıdaki bütün çabalarına rağmen Türk vardır, var olmaya da devam edecektir. Davutoğlu, şimdiye kadar ne Türkmen katliamına ne de Uygur'daki Müslüman Türk kardeşlerimize yapılan katliamlara ses çıkarabilmiştir."

"Kavga giderek derinleşiyor"

İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün, AK Parti'den istifasına ilişkin bir soru üzerine Oğan, Şükür'ün istifasının Hükümet içinde bir kavganın sonucu olduğu, bunun İdris Bal'dan sonra ikinci istifa olmadığını, devamının geleceğinin anlaşıldığını savundu.Oğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kavga giderek derinleşiyor. Bu kavganın Meclis'te yansımaları da muhtemeldir önümüzdeki dönemde devam edecektir. Ümit ediyoruz ki bu kavgadan Türkiye zarar görmesin. Türkiye zarar görmeden, AKP iktidarının bu kavgalarından, iktidarın tamamından kurtulsun. Ne yaparsa yapsınlar bugünkü operasyonlar da onu gösteriyor ki kavga giderek derinleşiyor kavga giderek masa altından, masa üstüne, meydana çıkmaya başlamıştır. Bu da AKP'nin sonunun artık yaklaştığını, AKP'nin artık Türkiye'yi yönetmekten acz içinde olduğunu, AKP'nin kendi grubunu, partisini, yandaşlarını yönetemediğini göstermektedir. Türk milleti, belki de 2015'i beklemeden, AKP iktidarından kurtulacaktır."

Editör: TE Bilişim