Çorum merkezdeki Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu’nun sınıf kapılarında kullanılan sivri uçlu kapı kolu bir öğrencinin koluna saplandı. Yaşanan olaya tepki gösteren aile, ilgililer hakkında şikayetçi olurken, benzer olayların yaşanmaması için diğer okullarda da önlem alınmasını istedi.

Olay, Bahçelievler Mahallesi’ndeki Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu’nda yaşandı. Kantine gitmek isteyen 6. sınıf öğrencisi Ceyhun Emre Top’un (11) koluna yan sınıfın hızla açılan kapısının demir kolu saplandı. Kapı kolunun sivri ucu öğrencinin kolunu delip diğer taraftan çıktı. Kapıda takılı alan öğrenci acı içinde kıvranmaya başladı. Okula gelen 112 Acil servis ekipleri kapı kolunu vidalarından sökerek öğrenciyi kurtardı. Kapı koluyla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Ceyhun Emre Top ameliyata alındı. Yaklaşık bir saat süren ameliyatla kapı kolu bulunduğu yerden çıkarıldı.

Hastanenin ortopedi servisinde yatan Ceyhun Emre Top'un birkaç gün daha tedavi altında tutulacağı öğrenildi.

“KISA BOYLU BİR ÇOCUK OLSA KALBİNE DE SAPLANABİLİRDİ”

Anne Nilgün Top, küçük çocuğunu okuluna bıraktıktan birkaç sonra eşinin kendisini aradığını ve olayı duyunca çok korktuğunu söyledi. Top, “Bu tür olayları daha öncede duymuştum. Çorum’daki birkaç okulda da yaşanmıştı. Sinirlerinde tahribat olabileceği düşüncesiyle çok korktum. Her türlü sıkıntıyı yaşayabilirdik. Yüzlerce öğrencinin olduğu bir okulda böyle sivri uçlu kapı kollarını neden kullanırlar? Çok büyük tehlike atlattık. Kısa boylu bir çocuk olsa göğüs kafesine veya kalbine de gelebilirdi" dedi.

Okul yöneticilerinden gereken hassasiyette bulunmalarını istediklerini ifade eden Top, şunları söyledi: "Başka çocukların başına da bu tür kazalar gelmemesi için gerekli değişiklerin ve donanımların yapılmasını istedik. Benim çocuğum umarım son olur. Bu tür olayları bir kez daha duymayız. Çocuklarımızın güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını öğrenene kadar bu işin takipçisi olacağız.”

Olayın ardından ilgililer hakkında şikayetçi olduklarını dile getiren Nilgün Top, hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim