Şırnak'ta güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 3 asker yaralandı.

Şırnak’ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart’tan itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı ile operasyonlar devam ediyor.

Operasyonların sürdüğü Cumhuriyet Mahallesi’nde bugün güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı.

 

Ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 uzman çavuş, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 3 askerin tedavisi ise devam ediyor. Güvenlik güçleri Cumhuriyet Mahallesi ile Bahçelievler mahallelerinde yoğunlaştırdıkları operasyonlarını sürdürüyor. Belirlenen bombalı tuzaklı barikatları imha etmek için top atışları yapıyor. Top atışlarının yapıldığı bölgelerden sık sık silah ve patlama sesleriyle dumanlar yükseliyor.

 

DAĞLICA'DA PATLAMA: 1 ŞEHİT, 4 YARALI

 

Öte yandan Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde de belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada 1 asker şehit olurken, 1’i ağır 4 asker yaralandı.

 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "12 Nisan 2016 Salı günü Hakkari Dağlıca bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere dört kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

Editör: TE Bilişim