Kuzey Irak’ın Gara bölgesinden sonra Metina’da da 11 ayrı noktadaki bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve malzeme depoları düzenlenen hava harekatıyla imha edildi.

* Siirt’in Baykan İlçesi ile Bitlis arasındaki kara yolunun Kasımlı Mevkii’nde yol güvenliği sağlayan askerlere, teröristler ateş açtı. PKK’lıların ilk ateşinde bir asker yaralandı.

* Beytüşşebap’da öldürülen bir teröristin Bismilli olması ve olaylar çıkması nedeniyle 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  

 

Şırnak’ta çatışma: 15 terörist öldürüldü

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde çıkan çatışmada 15 terörist öldürüldü. İlçede bulunan Ayvalık Jandarma Karakolu Komutanlığı’nca, bölgedeki teröristlerin yakalanması amacıyla sabah saatlerinde geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Aşağıdere ile Hisarkapı köyleri arasında operasyona çıkan güvenlik güçlerine, burada bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker yaralanırken, 15 teröristin cesedi ile bu teröristlere ait 2 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet biksi makineli tüfek ve 2 adet RPG-7 roketatar silahı ele geçirildi. Ayrıca Şırnak’ın Uludere ilçesinde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan 1 adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve 1 adet el bombası imha edildi. Bu arada bölücü terör örgütünden kaçan Mardin’in Nusaybin ilçesinde 1, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 1, Şırnak’ın Uludere’de 2 ve Erzurum’un Hınıs ilçesinde 1 olmak üzere toplam 5 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Tunceli’de düzenlenen operasyonda ise bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait 2 adet piyade tüfeği, 2 adet dolu piyade tüfeği şarjörü, 1 adet el bombası, 1 adet el telsizi, 1 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş gözlüğü, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirildi.

Sığınaklar bombalandı

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sayfasında yer alan bilgiye göre, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinden sonra Metina bölgesinde de 11 ayrı noktadaki bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve malzeme depoları hava harekatıyla imha edildi.

 

PKK’nın Bingöl’deki cephaneliği ele geçirildi

ingöl’de terör örgütü PKK mensuplarının kullandığı sığınak ve depolarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, merkez Kurudere mevkisinde, yol kesme eylemi gerçekleştiren teröristlere yönelik operasyonda 4 teröristin etkisiz hale getirildiği anımsatıldı. İl Jandarma Komutanlığının, geçici köy korucularının da katılımıyla merkez Alıncık köyü kırsalında sürdürdüğü operasyonda terör örgütü mensuplarının kullandığı sığınak ve depoların ortaya çıkarıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Sığınak ve depolarda eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış 20 molotof bombası, 4 boru tipi el yapımı patlayıcı, 5 roket mühimmatı, 250 fişek, düdüklü tencere içerisine tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 100 uçaksavar mühimmatı, manila (asfaltı keserek içerisine patlayıcı yerleştirmek için kullanılan alet) ile bol miktarda yiyecek ve giysi ele geçirildi.”  Açıklamada, ele geçirilen malzemelerin, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla olay yerinde imha edildiği kaydedildi.

 

Bölücüler askere ateş açtı: 1 yaralı

Siirt’in Baykan İlçesi ile Bitlis arasındaki karayolunun Kasımlı Mevkii’nde yol güvenliği sağlayan askerlere, dün öğlen saatlerinde bir grup PKK’lı tarafından otomatik silahlar ile ateş açıldı. Ateşe anında karşılık verilirken, açılan ilk ateşte bir asker yaralandı. Yaralanan asker, Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.  Olayın ardından bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı.

 

İdil’de polise silahlı saldırı

Şırnak’ın İdil ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı polis araçlarına uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıların ardından çatışma çıktı. Edinilen bilgilere göre, İdil ilçesi Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde devriye görevi yapan zırhlı polis araçlarına teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırılara, polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmaların ardından teröristler gecenin de karanlığından faydalanarak, ara sokaklara kaçıp, izlerin kaybettirdi. Kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatılırken, operasyona zırhlı araçlarla çok sayıda polis katıldı.

 

Diyarbakır’da hendek operasyonu

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bazı ara sokaklarda hendek kazıldığı ihbarını alan polis ekipleri çok sayıda zırhlı araçla bölgede operasyon yaptı. Operasyon sırasından kazılan hendeklerden dolayı polis sokak aralarına giremezken bu sırada yüzü maskeli bir grup tarafından ateş edilmesi üzerine çatışma yaşandı. Çatışmanın ortasında kalan bir esnaf işyerini kapattığı sırada eline isabet eden kurşun nedeniyle yaralandı. Olaydan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Editör: TE Bilişim