Terör örgütünün nisan ayından bu yana 154 eylem yaptığını ve bu eylemleri sosyal medya üzerinden tek tek açıkladığını aktaran Özcan, Yüksekova’da ortaya çıkan silahlı kişilerin kim olduğunun açıklanması gerektiğinin altını çizdi.

Özcan, yaptıkları çalışmayla ilgili örgütün düzenlediği eylemleri maddeler halinde sosyal paylaşım sitesinde yayınladı. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na konuşan Özcan, Sözde çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirdi. Özcan, son dönemde örgütün hem şehirlerde hem Yüksekova başta olmak üzere farklı bölgelerde uzun namlulu silahlarla ortaya çıkmaya başladığını söyledi.

"EYLEMLER HER AY GİDEREK ARTTI"

Araştırmalarda, yapılan eylemlerin her ay giderek arttığını söyleyen Özcan, şöyle devam etti: "Burada temel mesele şu; bölge halkı, sözde çözüm sürecini batıdaki insanlara nazaran birebir hissediyor. Çünkü dükkânlarını açabiliyor, normal yaşamına dönebiliyor. Burada normal yaşama izin vermeyen bir örgüt mantığı var. Eğer bu eylemler devam edecekse; bunun önüne geçilebilmesi gerekiyor. Bunun önüne geçilmesi için de bu tırmanışı durduracak mekanizmalar devreye giriyor. Bir taraftan devlet bu bölgede çatışma yaşanmasın diye güvenlik unsurlarını geriye çekti. Kırsalda çatışma yaşanmıyor. Ama şehirde bir vatandaşın dükkânına, bir öğrenci yurduna saldırılıyorsa, bunun karşısında devletin görevi de bunları önlemektir. Bir taraftan devlet bunu önleme görevi vardır. Bunu yerine getirmesi gerekiyor. Ama bunu yerine getirdiğinde örgütle çatışmaya giriyorsunuz. 

''SÖZDE ÇÖZÜM SÜRECİ NE İŞE YARADI''?

Hükümetin başlattığı sözde çözüm çalışmaları pkk'lıları şehir yapılanmasına izin vermektan başka ne olabilir ki kana susamış katiller şimdide şehirde eylemlerine devam etmekte akp hükümetinin yanlış kararlar ülkenin bütünlüğüne zarar vermekte böyle giderse bu dağ eşkiyalarının önüne nasıl geçilecek hem benim ülkemde yiyecek içeçek hemde benim vatanıma ihanet edecek bunu hiç bir vatan evladı kabul etmez sadece akp hükümeti gibi bu ülkeyi bölmeye kararlı zihniyetler kabul eder allah bu zor süreçte yardımcımız olsun.

Editör: TE Bilişim