Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Süleymanşah Türbesi'ne bir saldırı olacağını, ancak bunun IŞİD militanı kılığına girmiş PKK/PYD militanları tarafından yapılmasından endişi edildiğini iddia etti.

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun IŞİD kuşatması altında olduğu iddialarının boş çıktığını savunan Takan, Türkiye'yi savaşın içine çekmek için yeni senaryoların devreye sokulduğunu iddia etti. 

İşte Takan'ın yazısından o çarpıcı iddialar:

O SES KAYITLARINDA NE VARDI?

Maalesef!.. Yine bir hatırlatmada bulunacağım.. 30 Mart mahalli seçimleri arifesinde Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen zirvede “seçim öncesi gerekirse Suriye ile savaş çıkarılabileceğine” ilişkin iddiaları içeren sızdırılan ses kayıtlarından..

Ana unsur neydi?
Süleyman Şah Saygı Karakolu...
İddialarda(!) neler vardı?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: “Başbakan, Süleyman Şah Türbesi’nin bir imkan gibi değerlendirilmesini istiyor bu konjonktürde.”
MİT Müsteşarı Hakan Fidan: “Gerekirse Suriye’ye 4 adam gönderirim. Türkiye’ye boş alana 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim. Süleyman Şah Türbesi’ne de saldırtırız.”

SEÇİM YOK, BELKİ DAHA İYİ ANLAŞILIR!..

O günlerde bu iddialar yalanlanmadı. Tam tersine; iktidar “paralelciler dinledi ve sızdırdı” diye seçim öncesi havayı kendi lehlerine çevirecek çok başarılı(!) psikolojik ve algı operasyonuna imza attı. Tezgahların gerçek perde arkasını bilemeyen yığınlar “vatan haini paralelciler devlet sırlarını da ifşa etti” diye iktidara destek verdi.
“Geçmiş geçmişte kaldı” demeyin. Her türlü manipülasyon teknikleri artık hayatımızın vazgeçilmez parçaları oldu.
Bu hatırlatmayı niye yaptım?
Çok yakın vadede nasıl olsa seçim yok. Seçimle bağlantılı ufak tefek duygusal(!) kaygılarınız da yok. Belki bugün, güncellenen tezgahları daha iyi anlarsınız diye..

SÜLEYMAN ŞAH HABERLERİNİN AMACI NE?

Son günlerde ABD medyası ile birlikte havuz ve yandaş medya aynı senaryoyu dehşetle işliyor..

Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki bordo bereli aslanlarımızın ısrarla IŞİD tarafından rehin alındığını iddia ettiler. Genelkurmay, yalan olduğunu ilan edince fos haberlerini bu sefer “IŞİD çemberi” olarak değiştirdiler. Görsel ve yazılı medya vasıtasıyla ısrarla bir altyapı hazırlanıyor. TSK kaynaklarına her gün dönüp dönüp “Süleyman Şah’a bir tehdit var mı” diye sormaktan biz, onlar da “şu an için yok. Yazılıp çizilenler yalan. Askerlerimiz ve toprağımız son derece güven altında” demekten bıktık.

PKK, IŞİD KILIĞINDA SALDIRACAK!

Ama gelişmeleri dikkatle takip eden güvenlik kaynaklarının ciddi endişeleri var. Şöyle;
“PKK-YPG’nin, IŞİD kılığında Süleyman Şah Saygı Karakolu’na bir saldırı da bulunması.”

O HAVAN TOPU PYD'DEN GELDİ...

Sağlam kaynaklardan edindiğim iki yeni bilgiyi de sizlere aktaracağım;
1) Suruç’a, Türk topraklarına -şu satırların kaleme alındığı dakikalara kadar- düşen 2 artı 3 havan topu mermisi.. Kukla basın organlarının cayırtılarına bakarsanız; IŞİD’inhavan topları. Gerçek ise tam tersi. Sağlam kaynaklar, havan topu mermilerinin Ayn el-Arap’tan Kürt bölgesi içinden YPG unsurları tarafından atıldığını tespit etti ve buna karşılık 14 havan topu mermisi ile karşılık verildi. Sınırımızda PKK ve sivil uzantılarının yarattığı karmaşa ortamı ve provokasyonlarla geriye kalan yorumu sizlere bıraktım.

PKK ŞEHİRLERİMİZİ DE IŞİD KILIĞINDA VURACAK

2) Güvenlik birimleri, terör bölgesinde hız kazanan ayaklanma hareketleri ile birlikte kırmızı alarma geçti. Tüm hassas birimler, terör örgütü PKK’nın, IŞİD kılığında büyük yerleşim merkezlerinde, sansasyonel eylemler gerçekleştirme ihtimaline karşı gelen bilgiler çerçevesinde uyarıldı.
Şimdii!.. Son günlerde Recep Erdoğan’ın “çözüm süreci” sözcülerinin yaptıkları ters manipülasyonlara daha çok dikkat edin!..
En son Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın Kandil alçaklarına “Yan gelip yatıyorsunuz. Gidin Kobani’de savaşın” sözlerine..

İstanbul'un Baraj Doluluk Oranı Açıklandı İstanbul'un Baraj Doluluk Oranı Açıklandı

Editör: TE Bilişim