Sur İlçesi'nde dün gece PKK'lı teröristlerin, önceden tuzakladıkları bombayı patlatmaları sonucu yaralanan 2'si polis 1'i asker toplam 3 güvenlik mensubu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Polislerden 1'i, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamazken, 1 polis ile 1 askerin tedavisi sürüyor.

BİR EVDE SİLAH VE MÜHİMMAT BULUNDU

Bu arada Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, bir evde yapılan aramada PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi. Bu konuda Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Ziya Gökalp Mahallesi'nde BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen bir ikamette arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda, 1 roketatar silahı, 3 anti personel roketatar mühimmatı, 1 anti tank roketatar mühimmatı, 4 roketatar mühimmatına ait sevk motorları, 30 elektrikli kapsül, halkı provoke etmeye yönelik bastırılmış çok sayıda el broşürü ele geçirilmiştir. Bahse konu adreste gerekli incelemeler yapılmış olup, materyaller muhafaza altına alınmış ve konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.

Silopi, Cizde ve Sur'da 70 barikat kaldırıldı,11 hendek kapatıldı

Genelkurmay Başkanlığı, 2015 yılının son gününde devam eden operasyonlarla ilgili bilgi verdi. TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 12 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 173 oldu. Ayrıca 6 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi, 8 barikat kaldırıldı.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; 4 av tüfeği, bir tabanca ve 600 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. Yedi adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi, 55 barikat kaldırıldı, 11 hendek kapatıldı. Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda 7 barikat kaldırıldı. Batman'da icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir mağarada, iki kalaşnikof piyade tüfeği, dört şarjör ve 96 adet fişeği ele geçirildi. Mardin ve Hakkari İl Jandarma Komutanlıkları tarafından terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 6 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Editör: TE Bilişim