Her ne kadar AKP, “Artık hastanelerde sıra beklemiyorsunuz” dese de devlet hastanelerinde hastaların yerlerde tedavi edildiğini söyleyen Tanrıkulu şöyle dedi: “Bu muydu sağlıkta devrim? Hastanelerde yatacak yer yok. Bakımsız ve çoğu yerde hala doktor sıkıntısı var. 21. yüzyılda Türkiye’de evladını veya ailesini hastaneye yetiştiremeyen, yetiştirse de doktor bulamayıp ölümlerin gerçekleşmesine vesile olan olaylar duyuyoruz.”

Sistem yerle bir oldu

Tanrıkulu, AKP iktidarının her alanda ülkenin sistemini yerle bir ettiğini savundu. MHP iktidarında sağlık hizmetlerine yönelik istihdam artışlarının hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini ifade eden Tanrıkulu, şöyle devam etti: “Sağlık hizmetlerinin standardının ve kalitesinin yükseltilmesi için yardımcı sağlık personelinin, resmi ve özel sağlık kuruluşlarında istihdamı yaygınlaştırılacak. Doktor dağılımındaki dengesizliği önlemek, ihtiyaç olan yerlerde yeterli sayıda doktor bulundurabilmek için mahrumiyet bölgelerinde zorunlu hizmet dışında çalışmaya devam eden pratisyen doktorlara çalıştıkları yıl başına TUS sınavında ek puan verilecek. Ayrıca mahrumiyet bölgelerinde görev yapan pratisyen, uzman doktor ve yardımcı sağlık personeline mali ve sosyal haklarıyla ilgili ek imkânlar getirilecektir.”

Özel bakım hastaneleri

Yaşlı ve bakıma muhtaç hastalar için özel bakım hastaneleri kurulacağının altını çizen Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı: “Kemoterapi merkezi ya da diyaliz merkezi bulunmayan il ve büyük ilçelerimize Sağlık Bakanlığı’na bağlı modern kemoterapi ve diyaliz merkezleri kurulacaktır. Mevcut diyaliz merkezleri de hızla modernize edilerek hastalarımızın çağdaş sağlık hizmeti almaları sağlanacaktır. Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünde üniversiteler ve eğitim hastaneleri ile işbirliği içinde çalışılacak, ileri teknolojiye sahip bir ulusal kalite kontrol laboratuvarı kurulacaktır.”

Editör: TE Bilişim