Terör örgütü insanlık dışı vahşet uyguladı!

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Cizre’de terör bilançosunu açıklayan Şırnak Valisi, teröristlerin evleri yakıp yıkarak asker, polis, yaşlı-genç demeden kalleşçe saldırdığını söyledi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, düzenlediği basın toplantısında sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Cizre ilçesindeki operasyonların bilançosunu açıkladı. Sokağa çıkma yasağının gündüzleri kaldırıldığını hatırlatan Vali Su, “Görsel ve yazılı medya organlarında da süreç içinde yer aldığı gibi çok sayıda Kalaşnikof marka silah, pompalı tüfek, tabanca, roketatar, el bombası, el yapımı patlayıcılarla çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiş, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu da etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca yapılan bu operasyonda 708 barikat, 263 çukur, bin 409 el yapımı kuvvetli patlayıcı bertaraf edilmiştir” dedi.

Binaları tahrip ettiler

Vali Ali İhsan Su, Cizre’de bir çok evde yapılan aramalarda çok sayıda patlayıcının da ele geçirildiğini belirterek, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızın başta yaşam hakkı olmak üzere özgürlük, sağlık, mülkiyet gibi en temel hak ve hürriyetlerine silahlı saldırılarla tecavüz eden,  açtıkları ve kurdukları mayınlı tuzaklı çukur ve barikatlarla vatandaşlarımızın hayatını felç ederek tehdit eden bölücü terör örgütü mensupları aynı zamanda vatandaşlarımızın evlerinin kapılarını, duvarlarını kırarak işgal etmiş, mutfaklarından yatak odalarına kadar patlayıcı düzenekler kurarak evlerini tahrip ederek yakıp yıkmış, insanlık dışı bir vahşet sergileyerek asker, polis, kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk demeden kalleşçe ve insafsızca saldırılar yaparak vatandaşlarımızın hayatlarına kastetmişlerdir.”

Kamu düzeni sağlandı

PKK’lı teröristlere yönelik operasyonların ardından Cizre’de kamu düzeninin sağlandığını dile getiren Vali Ali İhsan Su, “Yapılan başarılı operasyon sonucu Cizre ilçemizde kamu düzeni tesis edilmiş, barikatlar ve çukurlar bertaraf edilmiş teröristler etkisiz hale getirilmiş ve vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı huzur ortamı sağlanmıştır” diye konuştu. Düzenlenen operasyonlarda mağdur olanların zararlarının karşılanacağını belirten Vali Su, ayrıcı vatandaşlar için sosyal rehabilitasyon çalışmalarının yapılacağını söyledi. Bu kapsamda halkın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için her türlü önlemin alınacağını belirten Şırnak Valisi Ali İhsan Su, “Vatandaşlarımızın terör sebebiyle oluşan zararlarının karşılanması için hasar tespit çalışmaları başlayacak. Vatandaşlarımızın görevlilerimize yardımcı olmasını istiyorum” dedi.  Ali İhsan Su ayrıca, çatışmalardan dolayı evlerini terk edenlerin geri döndüklerinde evde buldukları patlayıcı maddeler konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak şüpheli kablo, patlayıcı düzenekleri vb. materyalleri görmeleri durumunda dokunmadan güvenlik kuvvetlerine bilgi vermelerini istedi.

 

 

Editör: TE Bilişim