Siirt'te terörle mücadele çalışmaları kapsamında,  aralarında bölücü terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularının da bulunduğu 32  teröristin fotoğrafları resmi kurumlara ve billboardlara asıldı. 

İçişleri Bakanlığınca 'aranan teröristler' için kurulan "Alo 140 Terör  İhbar Hattı" projesi ile ilgili vatandaşlar resmi kurumlarda ve billboardlarla  bilgilendiriliyor. Aranan teröristlerin fotoğrafları resmi kurumlarda ve kent  merkezindeki billboardlarda teşhir ediliyor. Aranan teröristlerin yerini  bildirenlere para ödülü verilecek.

4 milyon TL'ye varan para ödülü verilecek


Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Teröre hep birlikte dur  diyelim' sloganı ile terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik  güçlerine bilgi verenlere, 4 milyon TL'ye kadar para ödülü verileceği vurgulandı.
Listedeki teröristlere ilişkin ihbarın, şahsen ya da yazılı, sözlü  veya elektronik ortamda, emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile  diğer güvenlik birimlerine, yurt dışında da elçilik ve konsolosluklara  yapılabileceğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:


"Yurt genelinde 155 polis, 156 jandarma ve 140 Alo Terör ihbar  hatlarına da ihbarda bulunulabilecek. Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren  suçların önlenmesine ve aydınlatılmasına yardımcı olacaklarla, suç faillerinin  yakalanmasını sağlayacakların kimlikleri, devlet sırrı kapsamında kesinlikle  gizli tutulacak. İlimiz nüfusuna kayıtlı olan ya da bölgemizde bulunduğu  değerlendirilen teröristlerle ilgili bilgi www.siirt.gov.tr ve kamu kuruluşlarına  ait duyuru panolarında yer almaktadır."


Aranan teröristlerin kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere  ayrıldığı, sergilenen listede teröristlerin fotoğraflarının, mensubu oldukları  terör örgütleri, doğum yerleri ve tarihlerinin bulunduğu belirtildi. Ayrıntılı  bilgiye, www.terorarananlar.pol.tr adlı internet sitesinden de ulaşılabileceği  bildirildi.

Türkiye'nin aydınlık geleceğine, halkın huzuru ve güvenliğine katkı  sağlayacak olan her türlü bilginin ciddiyetle değerlendirileceği kaydedilen  açıklamada, "Bu ülke hepimizin. Huzur ve güvenlik herkesin hakkıdır" ifadesine  yer verildi.

aranan-teroristlerin-fotograflari-billbordlarda-2093989.jpeg

 

Editör: TE Bilişim