Terör artık neredeyse her gün bir PKK bir İŞİD yüzüyle ülkemizi vuruyor. ABD günler öncesinden Türkiye’deki terörist saldırılarla ilgili “uyarı” açıklamaları yapıyor. Özellikle son iki aydır ülkemizde gerçekleşen terörist eylemlere İzmir’de bir yenisi daha eklendi. Güvenlik güçlerimizin uyanıklığı sonucunda İzmir’de planlanan “katliama” engel olundu. Önümüzde ülkemize yönelik daha ne gibi terörist saldırlar ve katliamlar planlandığını bilemiyoruz.

Ülkemize yönelik terörist eylemlerin merkezi haline gelen İncirlik Üssü’nün İbrahim Kalın’ın da ifade ettiği şekilde bir an önce kapatılmasının zaruri olduğuna inanıyoruz. 

İbrahim Kalın bir süre önce; “YPG’yi merkeze alan DEAŞ ile mücadele stratejisinin doğru olmadığını ifade ettik, etmeye devam edeceğiz. Ben, Trump yönetiminin Türkiye’nin hassasiyetlerini daha fazla dikkate alacağı izlenimine sahibim. (İncirlik’i kapatma hakkı) Bu hak her zaman bizim elimizde var. Ama dediğim gibi önce şartlar değerlendirilir. Egemenlik hakları çerçevesinde tasarruf hakkı bizdedir” demişti.

Kalın’ın bu ifadelerinin arkasının olduğuna inanıyor, artık bir terör sevk ve koordinasyon merkezi haline gelen İncirlik Üssü’nün acilen kapatılarak, küresel terörü ülkemize bela edenlere açık bir cevap verilmesi ve bu melun merkezin kapatılması gerektiğini söylüyoruz.

Hakan Sönmez              Siyasetcafe.com

Editör: TE Bilişim