HAVA-İŞ Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, THY grevi sırasında işten atılan işçilerle ilgili çok önemli açıklama yaptı. Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, imzaların atıldığını, her şeyin hayırlarına olduğunu belirterek, "Herkesi işe aldık. 305'ide alacağız." dedi.

Yaklaşık 7 aydır grevde bulunan Hava-İş Sendikası üyeleri ile THY arasındaki anlaşmazlık tatlıya bağlandı. THY ile Hava-İş Sendikası arasında 24. dönem toplu iş sözleşmesi THY Genel Müdürlük Binası'nda imzalandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen sözleşmenin imzalanmasına THY ve sendika yetkilileri katıldı. Sözleşmeyle çalışanların sosyal haklarında ve idari maddelerde de çeşitli iyileştirmeler sağlandı.

Türk Hava Yolları (THY) yönetimi ile 24. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayarak greve giden Hava-İş Sendikası'nın genel başkanı Ali Kemal Tatlıbal, "İmzalar atıldı, hayrımıza oldu. Herkesi işe aldık. (İş akdi feshedilen THY işçileri) 305'i de alacağız" dedi.

Toplantı sonrası genel müdürlük binasının yakınındaki grev çadırına gelen Tatlıbal, burada yaptığı açıklamada, "İmzalar atıldı, hayrımıza oldu. Herkesi işe aldık. 305'i  (Hava-İş'te iş akdi feshedilen THY işçileri) de alacağız. Sıkıntı yok. Herkes dönecek inşallah. Pazartesi açıklama yapacağız" şeklinde konuştu.

Anlaşmayla ilgili bilgi de veren Tatlıbal, şunları kaydetti: 

"Yapılan anlaşmaya göre ücretlere 1 yıl yüzde 5 + yüzde 3, takip eden yıllar içinse her altı ayda bir yüzde 3 oranında ücret artışı yapılacaktır. Enflasyonun yüzde 3'ten yüksek olması halinde fark 6 aylık dilimler halinde ücretlere yansıtılacaktır. Tüm üyelere bir defaya mahsus olmak üzere 2013 yılında çalıştıkları gün sayısına orantılı olarak 5.500 TL brüt ödeme yapılacaktır. Sosyal yardım ödemesinde ve diğer sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde edilmiştir. Kabin memurlarının yeni işe girişlerinde uygulanan 'part-time' çalışma kaldırılmıştır. 'Rev 3 Uçuş Prosedürü'nün kaldırılması hususunda da mutabakat sağlanmıştır."

Türk Hava Yolları’ndaki grev nedeni ile 305 Hava İş üyesi işten atılmıştı. Söz konusu işçilerin önemli bir bölümü iş mahkemelerinde açtıkları işe dönüş davalarını kazanmıştı. 305 işçinin işe dönüşü sorunun devam ettiği süreçte Hava İş Genel Kongreye gitmişti. 7-8 Aralık’ta yapılan seçimlerde 24 yıl Hava İş Başkanlığı yapan Atilay Ayçin, seçimi kaybetmişti.

 

Editör: TE Bilişim