İktidar temsilcilerinin savaş suçu işlediğini, bu yüzden Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklarını söyledi. Demirtaş, “Bombalar, füzeler onların hepsi ortaya çıkacak. Hangi parayla satın alındığı ortaya çıkacak. Uluslararası  ceza mahkemesinde, Lahey’de yargılamayı gerektirecek suçlar işlediler. TIR’lar dolusu silahlar hangi parayla alındı?” diye sordu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha önceki seçimler sonrası yaptığı balkon konuşmalarını hatırlatan Demirtaş, “Kibirden burnu büyümüş olanlar, gece gündüz bize hakaret edenler, bu ülkede kendisine oy vermeyen herkesi düşman olarak görenler, inanın o akşam balkona değil pencereye çıkamayacaktır. Saray’ın pencereleri zangır zangır titriyor artık. Saray’daki, her şeyin farkında.” dedi.  

BİZ BARAJI AŞAMAZSAK, AKP SURİYE’YE GİRECEK

Selahattin Demirtaş,, konuşmasında ağırlıklı olarak Suriye’deki gelişmelere değindi. Partisinin parlamentoya girememesi halinde Türkiye’nin silahlı gücünün bu ülkeye girmesi kuşkusunu yaşadığını anlattı. Demirtaş, “Suriye politikasında ‘mezhepçilik’ yapılırsa yangına benzin dökülmüş olur dedik. Biz HDP olarak Parlamento’da güçlü bir şekilde yer alırsak yapacağımız ilk iş Suriye’de ateşkes ilan edilmesini sağlamak olacaktır. HDP barajı aşamazsa AK Parti seçimden sonra Suriye’ye savaş ilan edecek. Orada tampon bölge oluşacak, arkasından Türk ordusu Suriye’ye sokulacak. Havadan karadan rejime karşı savaşıyoruz adı altında Türkiye büyük bir felakete sürüklenecek.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, AKP’NİN LİSTELERİNİ KENDİSİNİN HAZIRLADIĞINI İTİRAF ETTİ

Selahattin Demirtaş, dün otobüs şoförlerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Diyarbakır’da sözde müftü, Eskişehir’de eşcinsel aday göstermiyoruz biz.” Sözlerini hatırlattı. Ardından şunları söyledi: “Bak dün dedim ki ‘AKP politikası yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmaz.’ Bugün çıktı itiraf etti. ‘Evet, milletim nereye çağırırsa ben giderim.’ O kadar mazlum, o kadar mağdur! ‘Yeter ki beni çağırın, yufka açmaya da gelirim’ diyor. AKP propagandası yapayım da ne olursa olsun! Derdi millet de değil, yufka da… ‘AKP’nin adaylarını bile ben belirledim’ diyor. Bugün itiraf ediyor. Ama siz hazırlıklı olun! Özellikle yufka açan kadınlar oklava elinizde hazır olun, her an gelebilir… AKP propagandasını yaptığında ne yapacağınızı biliyorsunuz!” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim