~~TSK içinde Cemaatine mensup askeri hakim ve savcılar olduğu ve bu kişilerin isimlerinin belirlendiği iddia ediliyor. Oda TV sitesi, cemaat soruşturmasını yürüten Savcı Serdar Coşkun'a verilen ifadeleri yazınca isimler medyaya sızdı.

Sitede yer alan habere göre 21 Kasım 2014 tarihinde Genelkurmay'da görev yapan üst düzey hakimler, avukat Fidel Okan ile gizli bir görüşme yaptılar.

Söz konusu görüşmede TSK'daki Cemaat yapılanmasını isim isim deşifre eden yüksek hakimleri dinleyen Fidel Okan, kendisine teslim ettikleri belgeleri de alarak hakimleri "Ana Örgüt Dosyası"nı yürüten Savcı Serdar Coşkun’un yanına götürdü. Savcı Serdar Coşkun saatlerce süren ifade işleminde; görevdeki üst düzey askeri hakimlerin ifadesini tanık sıfatıyla aldı.

HAKİM AHMET ZEKİ LİMAN YÖNETİYOR

Savcının dosyaya koyduğu ifadelere göre Askeri Yargıtay'daki Cemaat oluşumunu Hakim Ahmet Zeki Liman, Hakim Yavuz Sayalgı ve Haluk Zeybel’in organize ett.

Cemaat üyesi olan Askeri Yargıtay Üyeleri'nin dışarda gizli toplantılar yaptıkları, söz konusu toplantıların Ahmet Zeki Liman başkanlığında gerçekleştiği, toplantı öncesinde cep telefonlarının toplanarak başka bir yere götürüldüğü anlatıldı.

CEMAATÇİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN ASKERİ HAKİMLER

Gizli toplantıya katılan ve Cemaatçi olduğu iddia edilen hakimlerin isim listesi ifadelerde şu şekilde yer aldı;

*Ahmet Zeki Liman,
*Turgay Öztoprak,
*Zafer Yağlıoğlu,
*Özcan Ersayın,
*Aslan Duru,
*Yavuz Sayalgı,
*Haluk Zeybel,
*Hakan Ata,
*Semih Palavaroğlu,
*Şeref Ayyıldız,
*Yusuf Tamer Çetin,
*Mehmet Alıcıoğlu

Editör: TE Bilişim