PKK'lı teröristler bayram dinlemiyor. Bazı illerden şehit haberleri gelirken çoğu ilde de saldırılar ve çatışmalar yaşanıyor.

Edinilen bilgilere göre, İdil ilçesi Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde devriye görevi yapan zırhlı polis araçlarına teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Şırnak'ın diğr bir ilçesi  Beytüşşebap'ta çıkan çatışmada asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Irak'ın kuzeyi, Metina bölgesinde 11 ayrı noktadaki bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait sığınak, barınak ve malzeme depolarının hava harekatı sonucunda imha edildiğini bildirdi. TSK ayrıca 15 PKK'lının cesedinin bulunduğunu duyurdu.

ÇATIŞMA ÇIKTI 

Saldırılara, polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmaların ardından teröristler gecenin de karanlığından faydalanarak, ara sokaklara kaçıp, izlerin kaybettirdi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatılırken, operasyona zırhlı araçlarla çok sayıda polis katıldı.

BEYTÜŞŞEBAP'TA ÇATIŞMA

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde operasyona çıkan askerlere teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, zaman zaman sıcak temas yaşanan bölgeden yaralı askerlerin olduğu yönünde bilgiler geliyor.

Edinilen bilgilere göre, Beytüşşebap ilçesinde bulunan Ayvalık Jandarma Karakolu Komutanlığı’nca, bölgedeki teröristlerin yakalanması amacıyla sabah saatlerinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Aşağıdere ile Hisarkapı köyleri arasında operasyona çıkan güvenlik güçlerine, burada bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada, zaman zaman güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas yaşandığı öğrenilirken, bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

tsk-operasyon_800x400.jpg

GENELKURMAY: 15 PKK'LININ CESEDİ BULUNDU

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Irak'ın kuzeyi, Metina bölgesinde 11 ayrı noktadaki bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait sığınak, barınak ve malzeme depolarının hava harekatı sonucunda imha edildiğini bildirdi. TSK ayrıca 15 PKK'lının cesedinin bulunduğunu duyurdu.

11 HEDEF İMHA EDİLDİ
     
Buna göre, dün Irak'ın kuzeyi, Metina bölgesinde 11 ayrı noktadaki bölücü Terör örgütü mensubu teröristlere ait sığınak, barınak ve malzeme depoları hava harekatıyla imha edildi.
      
Giresun'un Güce ilçesinde jandarma komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Karakol yakınındaki düğün evinde bulunan 4 sivil vatandaş hafif şekilde yaralandı.

page_tsk-pkk39ya-karsi-bolgesel-operasyon-stratejisi-gelistirdi_028376735.jpg

ŞIRNAK'TAKİ OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyetinde 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi ile birlikte, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet biksi makineli tüfek ve 2 adet RPG-7 roketatar silahı ele geçirildi.

EL BOMBASI İMHA EDİLDİ
     
Şırnak'ın Uludere ilçesinde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan 1 adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve 1 adet el bombası imha edildi.
      
Tunceli'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait 2 adet piyade tüfeği, 2 adet dolu piyade tüfeği şarjörü, 1 adet el bombası, 1 adet el telsizi, 1 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş gözlüğü, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirildi.

5 TERÖRİST TESLİM OLDU
     
Bölücü terör örgütünden kaçan Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçende 1, Şırnak'ın Uludere'de 2 ve Erzurum'un Hınıs ilçesinde 1 olmak üzere toplam 5 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

kaynak.internethaber

Editör: TE Bilişim