Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın ses kayıtları iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "TÜBİTAK, maalesef, paralel yapının sızma girişiminde bulunduğu kurumlardan birisi. Bu konuda hassasiyetle çalışıyoruz. " dedi.

Işık ayrıca TÜBİTAK'ta görevden alınan personelin olduğunu belirterek, Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu'nun da görevden alındığını bildirdi.

Işık gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu sistemin güvenliğini donanımını ve yazılımını incelemeye alacağız.

"5 KİŞİNİN İRTİBATI KESİLDİ"

Bu sabah Bilgem'deki kriptolu telefonlara bakan 5 kişi izne ayrıldı ve çalıştıkları mekanla irtibatları kesildi.

Bu inceleme bitene kadar da bu konuyla ilgili çalışmamız sürecek.

Başbakanımızın dünkü açıklamalarının ardından bir idari soruşturma talimatı verdim iki teknik araştırma yapılması talimatı verdim.

"MONTAJ OLDUĞUNU HİSSETTİM"

Ben o ses kayıtlarını ilk dinlediğimde çok açık bir montaj olduğunu hissettim. Daha sonra daha detaylı bakınca sayın Başbakan'ın Konya'da olduğu halde Ankara'da, iki kişi konuşurken birinin sessiz konuşurken birinin bağırması psikolojik açıdan mümkün olmaz. Bu çok açık montaj.

"İNCELEMEYE GEREK DUYMAYACAK KADAR AÇIK"

Başbakanlık Tübitak'tan teknik inceleme isterse yaparız ama teknik incelemeye gerek duymayacak kadar açık bir montaj.

Sayın Kılıçdaroğlu herhalde Ağrı Dağı'nı Konya'da sanıyor. Bu kadar açık montajı görmüyorsa Ağrı Dağı'nın yerini bilmiyordur herhalde...

"KRİPTOLU TELEFONLAR DİNLENİYOR"

Burada pekçok yöntem mümkün. Zaten şu anda bildiğimiz, kriptolu telefonların dinlendiği. Ama kimin nasıl dinlediği noktası teknik inceleme sonucu ortaya çıkacak.
Ama bu dinlemenin pek çok yöntemi olduğu uzmanlar tarafından söyleniyor. Biz teknik incelemeyi neden yapıyoruz... Bu dinleme olmuş ama kim yapmış ve nasıl olmuş. Hardware marifetiyle mi software marifetiyle mi olmuş.. Bunlara bakacağız...

Editör: TE Bilişim