Kahraman silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizle bu ülkeyi vatan yapan Ulu Önder Atatürk’ün bizlere veda edişinin 76. yılındayız. Emperyalizmin kanlı ellerinden yurdumuzu kurtaran, işgalci güçleri ülkemizden temizleyen, milletimize Cumhuriyeti armağan eden Ulu Önderimizin aramızdan ayrılışını 76’ıncı yılında da aynı yürek sızısıyla karşılıyoruz. 

Ne yazık ki, Atamızın ebediyete intikal edişinin 76’ıncı yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti , ülkeyi yönetenlerin sınır tanımayan basiretsiz politikaları nedeniyle çok ciddi bir krizin eşiğindedir. Türklüğe dair ne varsa silinmeye çalışıldığı, değerlerimizi aşağılama hastalığına tutulanların edepsizce saldırılarda bulunduğu, insanlarımızın ayrıştırıldığı, etnik unsurlar üzerinden bölük pörçük edildiği, bir dönemden geçiyoruz.

Son zamanlarda yaşananlar, aslında ülkemizde bir kırılma noktasının da başlangıcıdır ve normal olmayan günlerden geçtiğimizin kanıtıdır. Yeni Türkiye adı altında oluşturulmak istenen manzara, tam anlamıyla,  Ata’mızın emaneti tüm eserlerin bertaraf edilerek, milli kimliğimizi yok edecek uygulamaların hayata geçirilmesi sürecidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hedef alan girişimler, son yıllarda iyice ayyuka çıkmıştır. Teröristler baş tacı yapılırken, bu ülkeye yürekten bağlı olanlar, milletini delicesine sevenler dışlanmakta, milli kimliğimizi ifade edenler ırkçı olmakla itam edilmektedir.  Bölünmüş bir Türkiye hayaliyle yatıp kalkanlar, şehitlerimizin kanıyla sulanmış topraklarımız üzerinde hain planlarını hayata geçirmek için fırsat kollamaktadır.

Milli kimliğimiz olan Türklüğe düşmanlık beslemek, milleti ayrıştırmak üzerinden siyaset yapmak, bu ülkenin kurucusu ile kavgalı olmak devlete hizmet değildir. Yeni Türkiye bilincini millete kabul ettirmek için yaptığınız uğraşlar millet vicdanında eninde sonunda  karşılığını bulacaktır.

Ulu Önder Atatürk milletimize sonsuz bir inanç ve sevgi ile bağlıydı. O’nun yol göstericiliğinde yürüyen milletimiz; birliğimizi, dirliğimizi hedef alanlara karşı her zaman kenetlenecek, tek yumruk olacaktır.

Bizler, yani bu ülkenin aydınlık unsurları;  çocuklarımızı, gençlerimizi Başöğretmenimiz Atatürk’ün gösterdiği yolda yetiştirmeye devam edeceğiz. Türk gençliği, birilerine inat ayrışmayacak; vatan, bayrak gibi kutsal değerlerimizi, Cumhuriyet’i ve Atatürk’ün ilke ve inkılâplarının ruhunu koruyacaktır.

Türkiye sevdalıları, bu topraklardan emperyalizmin kökünü kazıyan, yeniden millet olmamızı sağlayan, bu vatan topraklarında barışı tesis eden Atamıza hakarette bulunan, topraklarımızın bütünlüğünü hedef almaya çalışan, milletimiz arasında nifak tohumları ekmeye çalışanlar karşısında ilelebet mücadele edecektir.

Atamızı, aramızdan ayrılışının 76. yılında rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz.

Saygılarımızla...                                                        

Genel Başkan İsmail KONCUK

Editör: TE Bilişim