Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen üyeleri, müdür atamalarını protesto için basın açıklaması yaparak vatandaşlara “Adalet Öldü” helvası dağıttı.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığının müdür atamalarını protesto etmek için Eminönü Yeni Cami önünde eylem yaptı. Ellerinde döviz, pankart ve flamalarla cami önünde toplanan grup, çeşitli sloganlar attı. Basın açıklaması Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, yeni MEB yasasıyla birlikte taşların yerinden oynadığını söyledi. Bostan, “Bu yasayla birlikte 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları görevden alındı. Yine il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, MEBdeki bütün üst düzey yöneticilerin görevlerine son verildi. Yetkisi olmayan bu şube müdürlerinin verdiği yanlı puan sonucu 8 bin başarılı okul müdürünün görevine son verildi. Dolayısıyla okullarımızın önemli bir bölümü artık başarılı okul müdürlerine değil, objektif olmayan değerlendirmelerle koltuklarını koruyan kapı kullarına emanettir. Okullarımız, hak etmeyen bilgi ve tecrübesinin gücüyle değil, torpilin gücüyle o makamlara getirilen kişilere teslim edildi ve edilmeye devam edilmektedir” dedi.

Hanefi Bostan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Unutulmamalıdır ki, Milli Eğitim bir milletin geleceğinin şekillendiği yerdir. Burayı şahsiyetsiz, kişiliksiz ve adalet duygusundan yoksun kişilere teslim ederseniz, şahsiyetsiz, kişiliksiz ve adaletsiz bir nesil yetiştirmiş ve dolayısıyla milletin geleceğini karartmış olursunuz. Hak edenlerin hakkını yiyerek, hak etmeyenleri yükseltmek ya da önemli görevlere getirmek toplumsal çözülmenin en önemli nedenidir. Kaosa ve infiale neden olan hak yeme politikalarından bir an önce vazgeçerek zulüm ve haksızlıklara son verilmelidir. Bilinmelidir ki, haksızlık ve zulümle rahat olunmaz. Ayrıca adaleti öldürmek insanlığı öldürmek demektir. Böyle bir cinayetin sorumluluğundan yetkililerin bir an önce kurtulması dileğiyle Kurban Bayramınızı kutluyorum.”

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri vatandaşlara helva dağıttı.(İHA)

Editör: TE Bilişim