Eski Adalet Bakanı Türk, IŞİD’i bahane edip halka isyan çağrısı yapan HDP lideri Demirtaş’ın açıklamalarına tepki gösterdi: Açıkça ayaklanma çağrısı. Ayrılıkçılar kendileri için zamanın geldiğini düşünüyor. Valiler yetkilerini kullanıyor, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçebilir“ dedi.

Kandil: Zindana çevirin

Kandİl’de yuvalanan KCK’nın açıklamasında, ”Tüm halkımızı Kobani direnişi içinde yer almaya çağırıyoruz. Yasaklarla Kürdistan’ı zindana çevirmeye çalışan kararlara karşı Kürdistan’ı onlar için zindana çevirmeli, mezar etmeli. Kürdistan’da devlet namına bir şey kalmamalı“ denildi.

Terör örgütü KCK ve yan kolu Komalen Ciwan, Ayn el-Arap (Kobani) saldırıları bahane edilerek Türkiye’nin genelinde başlatılan isyana devam edilmesi çağrısı yaptı. Terörist yuvası Kandil’de yuvalanan KCK Eşbaşkanlığından yapılan açıklamada “Tüm halkımızı, dostlarımızı, Türkiye’deki tüm halkları, inanç topluluklarını, devrimci, sol, demokrasi isteyen herkesi Kobani direnişi içinde yer almaya ve her yerde bu direnişi yükseltmeye çağırıyoruz” denildi. KCK açıklamasındaki diğer ifadeler şöyle: Yine İslam düşmanı İŞİD çetelerine karşı tüm İslam Alemi’ni harekete geçerek bu soylu insanlık mücadelemize (!) katılmaya çağırıyoruz. Tüm halkımız ve dostlarımız bilmelidir ki Kobani’de halkımıza karşı geliştirilen bu katliam ve soykırım saldırısı, AKP’nin yeni savaş konseptidir. Tayyip Erdoğan’ın ‘Kobani düşecek’ sözleri İŞİD ile AKP ittifakının resmi ilanıdır. AKP Rojava politikasını değiştireceğine, Kürt halkının değerlerine ve kazanımlarına saygı gösterip tanıyacağına, soykırım siyasetinde ısrar etmektedir. Halkımız bulunduğu her yerde direniş mücadelesini büyüterek, süreklileştirmelidir. Halkımız haklı ve meşru mücadelesini zafere kadar yüksek bir kararlılıkla sürdürmelidir. Milyonlar sokaklardan ve mücadele alanından çekilmemelidir. 

Mezar edin

KCK’nın sözde gençlik kolu Komalen Ciwan ise yaptığı açıklamada “Devletin Kürdistan’da hiçbir meşruiyeti kalmamıştır, kalmamalıdır da... Yasaklarla Kürdistan’ı zindana çevirmeye çalışan kararlarına karşı Kürdistan’ı onlar için zindana çevirmeli, mezar etmeli. Kürdistan’da devlet namına bir şey kalmamalıdır. Direnişimizi zaferle taçlandırma, Şehitlerimizin özgürlük hayallerini gerçekleştirmek ancak her yeri güçlü öz savunma bilinci ile direniş kalesine çevirmekle olacaktır” denildi.

Editör: TE Bilişim