Türkiye elektrik sistemi çöktü. Santraller çalışmıyor. Yetkililer seferber olmuş durumda.

Elektrik kesintisi sebebiyle Ankara’da metro seferleri ile hızlı tren seferleri durdu, trafik sinyalizasyon sistemi çalışmıyor. Metro seferlerinin durması yüzünden metroda uzun kuyruklar oluştu. Bursa, Sakarya ve çevre illerdeki elektrik kesintisi, jeneratörü olmayan fabrika ve imalathanelerde üretimi durdurdu.

ADLİYELER DE ETKİLENDİ

Elektrik kesintinden adliyeler de etkileniyor. Ankara Adliyesi’nde elektrik kesintisi sebebiyle duruşma yapılamıyor. Ankara Adliyesi ve Ankara Batı Adliyesi’nde elektrik olmadığı için duruşmalar ve diğer işlemler yapılamıyor. Ankara Adliyesi’nde bulunan jeneratörün arızalı olduğu ileri sürüldü.

ULAŞIMI FELÇ ETTİ

Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, İzmir'de başta ulaşım olmak üzere pek çok alanda sıkıntıya sebep oldu. Metro ve İZBAN gibi demiryolu ulaşımı tamamen durdu. Trafik ışıklarının sönmesi, trafiğin kilitlenmesine sebep oldu. İZBAN'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Metropol kentler başta olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde, saat 10.36'da yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İZBAN'a ait seferler, zorunlu ve geçici olarak hizmet dışı kaldı." denildi. Hastaneler, okullar, kamu kurumları gibi yerlerde işlemlerin durduğu gözlendi.

Editör: TE Bilişim