Konferansta konuşmacı olarak katılan Türk Dünyasının Liderlerinden rahmetli Ebulfeyz Elçibey ‘ in damadı , Bab Yk Bşk.nı Agil Sametbeyli , Dr. Aygün Hasanoğlu Ermeni Diasporası ve Hocalıda akan kanın aslında çıkış noktalarını tarihi belgelerle ortaya döktüler .

 

Konferans Hocalı katliamında şehit olanlar ve Türk dünyasının bütün şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Türk ve Azarbeycan Milli marşlarının okunmasıylada devam etti .

 

Ülkücü İşçiler İl Başkanı İsmail Akgöz ‘ün misafirleri selamlama konuşmasıyla konferans bölümüne geçildi .Akgöz konuşmasında , ‘’ 1992 yılında Hocalı ‘da hiçbir insan vicdanına sığmayacak kadar hunharca işlenen katliamların Türk Dünyasında hala yürekleri dağladığını ‘’ söyledi … Son dönemde meydanlarda hepimiz Ermeniyiz diyenlerin, eğer hoşgörü yapacaklarsada ilk önce Türk olup ; Hocalıyı iyi okumaları gerektiğinin de altını çizdi . Akgöz konuşmasının devamında ise ‘’ Eğer Türk Milleti tarihinde başka Milletlere katliamlar yapmış olsaydı , şu anda Dünya üzerinde Türklerden başka kimsenin kalmayacağınıda ‘’ belirtti .

 

Ülkücü İşçiler İl Başkanı İsmail Akgöz ‘den sonra konuşmacı olarak Ülkücü İşçiler Derneği Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanı Gencay Çelik konuşmacı olarak yerini aldı . Gencay Çelik konuşmasında salona oldukça duygusal anlar yaşattı . ‘’ Bir gözyaşı düşünün le ‘’ başlayan konuşma, o tarihte orada olanların yaşadığı acıların, ölümlerin, tecavüzlerin adeta kelimelerle resmedilmesi ile salonu dolduranların yüreklerine işledi .

Konferansa Ülkücü İşçiler İstanbul İl Teşkilatı , şubeleri ,Ocaklar , Türk Dünyasının önde gelen simaları ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar .

Editör: TE Bilişim