Ülkü Ocakları’nın çağrısı üzerine saat 21.00 sıralarında toplanan kalabalık Mecidiyeköy’de bulunan MHP Şişli İlçe binası önünde toplandı. Kalabalık burada Türk bayrakları açarak slogan attı. 

Büyükdere Caddesi’nden geçen araçlar da kalabalığa korna çalarak destek verdi. Grup daha yoldan geçen araçların önünü keserek caddenin Şişli istikametini trafiğe kapattı. Mecidiyeköy’den Taksim’e yürümek isteyen kalabalık Şişli'ye doğru yürümeye başladı. Halaskargazi Caddesi Şişli Camii önüne kadar gelen kalabalık, burada TOMA ve çevik kuvvet ekipleri tarafından önü kesildi. 
 
Polis, toplanan kalabalığın Taksim’e yürüyüşüne izin verilmeyeceğini belirtti. Bunun ardından Şişli Camii önünde biriken kalabalık, önce tekbir getirdi ardından İstiklal Marşı söyledi. Ardından İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım yüksek bir noktaya çıkarak kalabalığa seslendi. Konuşma aralarında binlerce insan tekbir getirdi. Yıldırım’ın konuşmasının tamamlanmasının ardından Ülkücü yemini edildi. Kalabalık grup daha sonra ‘Hükümet istifa’, ‘Hepimiz ölelim, bayrağımız yaşasın’ sloganları attı. (Ortadoğu)

Editör: TE Bilişim