Ancak Vali Mutlu, Twitter'dan okulların tatil edilmediğini açıkladı. Vali, İstanbul'da çok dikkat çekici aksaklıklar olmadığı için okulların tatil edilmediğini söyledi. 

Beyaz TV'de Tahir Sarıkaya'nın sunduğu 'Uyan Türkiyem' programına telefonla bağlanan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, okulları neden tatil etmediğini açıkladı.
 
Dün eğitimde herhangi bir aksamanın olmadığına işaret eden Mutlu, ''Bazı semtlerde aileler servislerle çocuklarını okula göndermeye çalışıyorlar. Tabii ki bu onların en doğal hakkıdır. Ama servislerin özellikle bu tür havalarda gerekli kış koşullarına uygun tedbir almaması sonucu, çocukları alacakları yerlerde ulaşımda sorun yaşıyorlar. Kar lastiğinizi takmazsanız, zincirinizi takmazsanız servislerde aksama olur, çocukları okula götüremezsiniz. Ama 2 milyon 700 bin öğrencinin eğitim öğretime devam ettiği İstanbul'da çok dikkat çekici aksaklıklar da olmadı. Dolayısıyla eğitim öğretimi aksatan herhangi bir problem olmadı'' dedi.
 
''HERKES OKULUNA RAHATÇA GİDİYOR''
 
Kar yağınca 'hemen okullar tatil olsun, rahat edelim' alışkanlığı olduğunu söyleyen Vali Mutlu, ''Böyle bir şey yok. Herkes okuluna rahatça gidiyor, geliyor. Yollarımız açık. Her kar yağışında hemen Valimiz okulları tatil etsin, evde rahat oturalım anlayışını geliştirmeye çalışmak da doğru değil. Medyamızında çocuklarımızı hemen bir kar tatili havasına kodlamaması lazım'' diye konuştu.
 
''KAR TATİLİ YAPMAZSAK ÇOCUKLARIMIZI SEVİNDİRMEMİŞ Mİ OLACAĞIZ?''
 
Mutlu, ''Biz öğrencilerimizi üzmek ister miyiz? Bakın şu sorunun içerisinde bile aynı yaklaşım var. Bir Vali elbette öğrencileri sevindirmek ister, şehrinin insanlarını sevindirmek ister, üzmek ister mi? Kar tatili yapmazsak çocuklarımızı sevindirmemiş mi olacağız? Böyle bir şey olmaz. Biz çocuklarımızın eğitimine öncelik diyoruz ve okula sağlıklı ulaşımla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim